26/09/202011:17

ΑΟΛΑΠ: Τέρμα τα γκάζια απόψε 26/9 με την 1η Νυχτερινή Δεξιοτεχνία 2020 στην πίστα Race SP Park στο 1ο χλμ. Πύργου-Κυπαρισσίας!

Στην πίστα Race SP Park στο 1ο χλμ. Πύργου-Κυπαρισσίας όπου θα διεξαχθεί ο θεαματικός αγώνας της Α.Ο.Λ.ΑΠ., η 1η Νυχτερινή Δεξιοτεχνία 2020 είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού του Νομού

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7.30μ.μ., με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο να πραγματοποιούνται στον ίδιο χώρο από τις 4μ.μ. μέχρι τις 6.30μ.μ..

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώνονται σήμερα στις 4μ.μ., πριν την έναρξη του Διοικητικού-Τεχνικού ελέγχου και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απλά με το δίπλωμά τους και την ασφάλεια του ΙΧ τους. Στον αγώνα, όμως, πρέπει να έχουν μαζί τους και το δικό τους κράνος καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα, όπως έχει κάνει γνωστό η Α.Ο.Λ.ΑΠ. και δεν θα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το κράνος άλλου διαγωνιζόμενου ή της πίστας.

Το παράβολο έχει καθοριστεί στα 60 ευρώ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους να εισέλθουν στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Περιγραφή του αγώνα και κατηγορίες οχημάτων

H Δεξιοτεχνία απαρτίζεται από δύο σκέλη, τα οποία αποτελούνται από slalom, δύο περιστροφές γύρω από δύο βαρέλια και 1 δοκιμασία παρκαρίσματος προς τα εμπρός και με όπισθεν.

Γίνονται δεκτά επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά (ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1500 κιλά) κάθε κατηγορίας. Ως φορτηγά νοούνται τα αυτοκίνητα που έχουν χωριστό θάλαμο επιβατών από την καρότσα ή τα ονομαζόμενα “VAN”, όπως π.χ. TRANSIT, HI-LUX κλπ. H κατάταξη στην κατηγορία φορτηγών δεν προσδιορίζεται από την άδεια κυκλοφορίας δηλ. αν είναι IX ή επαγγελματικό.

Τα αυτοκίνητα χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες, κλάσεις με βάση το μεταξόνιο, που διαπιστώνεται με μέτρηση κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης του αγώνα, (δηλαδή την απόσταση μεταξύ των κέντρων των αξόνων των εμπρόσθιων και οπίσθιων τροχών). Για να μετρήσει κάποια κλάση πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα σε αυτήν.

Οι κατηγορίες

Eπιβατικά Normal

– N1 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2.40μ.

-N2 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.40 μ έως 2.50μ.

-N3 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.50μ.

Άλλα χαρακτηριστικά: Αυτοκίνητα παραγωγής χωρίς μετατροπές εκτός ενδεχομένως από τις ακόλουθες (μία‐ μία ή σε συνδυασμό τους): α) φίλτρο ή φιλτροχοάνη β) πρόγραμμα γ) ολόκληρο σύστημα εξάτμισης με καταλύτη (δ) χαμήλωμα ανάρτησης

Δεν επιτρέπονται κλωβοί ή τοξύλια ασφαλείας Υποχρεωτική η επένδυση (ταπετσαρία) στις πόρτες. Επιτρέπεται όμως η αφαίρεση των μοκετών. Επιτρέπονται μόνο λάστιχα δρόμου δηλ. με ένδειξη “DOT” ή/και “E” στα πλαϊνά.

Φορτηγά

-T Φορτηγά με μεταξόνιο μέχρι 2.65μ.

Άλλα χαρακτηριστικά: Φορτηγά τύπου Van ή με ξεχωριστή καρότσα από θάλαμο επιβατών ασχέτως τι αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Ωφέλιμο φορτίο έως 1500 Kg και μικτό βάρος έως 3500 Kg. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις της ομάδας Normal.

Racing (οχήματα με roll bar ή roll cage)

-R1 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2.40 μ.

-R2 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.40μ. έως 2.50μ.

– R3 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.50μ.

Άλλα χαρακτηριστικά: Αυτοκίνητα αγωνιστικά με κλωβό ασφαλείας ή τοξύλιο ασφαλείας και ΔΤΤ. Επιτρέπεται οποιαδήποτε μετατροπή σε κινητήρα, μετάδοση, ανάρτηση, διεύθυνση, αμάξωμα Ελαστικά ελεύθερα – επιτρέπονται λάστιχα δρόμου ή αγωνιστικά.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα