24/09/202009:38

Δήμος Πύργου: Τ. Αντωνακόπουλος και Γ. Παπαδημητρίου ενημέρωσαν για δράση σπείρας απατεώνων που «χτυπά» στην περιοχή – Με δράση σε όλη την Χώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πύργος: Προειδοποίηση από Αντωνακόπουλο – Παπαδημητρίου για σπείρα απατεώνων που «χτυπά» στην περιοχή και έχει δράση και σε όλη τη Χώρα

Συνέντευξη – ενημέρωση των Δημοτών, από το Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και το θιγόμενο Αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδημητρίου σχετικά με τις απάτες σε Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Προσοχή και επαγρύπνηση έως τη σύλληψη των ενόχων.

Τι ανέφεραν 

 Για το παραπάνω θέμα ο δήμαρχος Πύργου, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για μία εθνικής εμβέλειας επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών, κατά τον ίδιο τρόπο, από κάποια σπείρα που κινείται σε όλη τη χώρα και αφορά την αντιποίηση της ιδιότητας των αντιδημάρχων Οικονομικών σε δήμους, τα ονόματα των οποίων βρίσκουν μέσω της Διαύγειας.  Ήδη σε πολλούς δήμους έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο όπου υποδυόμενοι μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας τους αντίστοιχους αντιδημάρχους, ζητούν χρήματα και υλικές απολαβές από πολίτες που έχουν εμπορικές συναλλαγές με το δήμο. Σε πολλούς απ’ αυτούς τους  δήμους έχει αποκαλυφθεί αυτή η απόπειρα εξαπάτησης, έχουν προσφύγει πολλοί στη δικαιοσύνη, αυτό θα κάνουμε και εμείς εδώ. Μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Οικονομικών ήταν ο κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, έχουν καταγραφεί περιστατικά τηλεφωνικής επικοινωνίας με επιχειρηματίες της περιοχή, όπου άγνωστο άτομο υποδύεται τον  κ. Παπαδημητρίου, χρησιμοποιεί το όνομά του και ζητά υλικές απολαβές. Αυτό εμείς το μάθαμε από τους ίδιους τους ανθρώπους, γιατί κατάλαβαν στην πορεία ότι πρόκειται για απάτη. Όμως κάποιοι έχουν πέσει θύματα αυτής της απάτης, τους έχουν πάρει χρήματα και πρέπει  και να προφυλάξουμε άλλα υποψήφια θύματα, αλλά και να δηλώσουμε τη βούλησή  μας σαν δημοτική αρχή, προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη προς αποκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία, αυτών των απατεώνων.  Το ίδιο έχουν κάνει τα Χανιά, τα Φάρσαλα, η Ρόδος, Θεσαλλονίκη, το Ηράκλειο, η Βέροια κλπ. Είναι ένα σύστημα σε όλη την Ελλάδα το οποίο εξαπλώθηκε με γρήγορο ρυθμό. Νομίζω και τώρα θα διαλευκανθεί η υπόθεση και πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά διότι έχουν εξαπατήσει ανθρώπους, αφού κάποιοι καλή την πίστη  δεν το έψαξαν. Από έναν φίλο μας του πήραν 2000 ευρώ, από ένα σύστημα ταχείας τραπεζικής συναλλαγής, το οποίο δεν ξέρω αν είναι απόλυτα ασφαλές. Κάποια ανάληψη έγινε από ΑΤΜ στο Σύνταγμα απ’ ότι μας είπαν, ένα κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκε στα Γιαννιτσά. Επειδή έχουν απλωθεί πολύ σίγουρα θα ταυτοποιηθούν με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτουν οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Επειδή όμως δρουν ακόμα, θέλουμε να διαφυλάξουμε τα επόμενα υποψήφια θύματα».

– Από την πλευρά του εξάλλου ο πρ. αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, επεσήμανε τα εξής:

«Πριν από 15 ημέρες δέχτηκα ένα τηλέφωνο από επιχειρηματία του δήμου Πύργου που δραστηριοποείται στο εμπόριο χαρτικών και βιβλίων, όπου έντρομος με ενημέρωσε ότι κάποιος τον είχε καλέσει χρησιμοποιώντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά μου, προκειμένου να του καταθέσω κάποια χρήματα στο λογαριασμό του, για  να συνεργαστεί με το δήμο Πύργου. Ο άνθρωπος επειδή με γνωρίζει προσωπικά , δεν πείστηκε από το συγκεκριμένο κύριο, με ενημέρωσε και εν συνεχεία ενημέρωσα τη  διεύθυνση Ασφαλείας Πύργου και προσωπικά τον διοικητή κ. Πατσούρη, του οποίου έδωσα το κινητό που έγινε η κλήση στο συγκεκριμένο βιβλιοπώλη και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του ατόμου, που αντιποιείται τη δημόσια αρχή του αντιδημάρχου , που κατείχα μέχρι πρόσφατα. Μετά από 2-3 ημέρες ξεκίνησαν πάλι τα ίδια συμβάντα σε μάντρες οικοδομών, σε εργολάβους, σε παραϊατρικά  επαγγέλματα, σε ξυλουργούς, και όπως καταλαβαίνετε έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις το θέμα. Προσωπικά εγώ έκανα αμέσως ανάρτηση στο διαδίκτυο και ζήτησα από όλους τους επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί, όταν καλούνται από κάποιον που χρησιμοποιεί το όνομά μου και να ζητάνε περαιτέρω εξηγήσεις. Η Ασφάλεια από την πρώτη στιγμή έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειας για να εξαρθρωθεί αυτή η σπείρα που δραστηριοποιείται πανελλαδικά. Προς εξασφάλιση  των επιχειρηματιών θα ήθελα να γνωστοποιήσω τόσο τον προσωπικό μου τηλεφωνικό αριθμό, όσο και αυτόν που κατέχω από το δήμο, που είναι 6946 398034 και 6936 531680, έτσι ώστε όταν κάποιος επιχειρηματία λάβει κλήση φερόμενο με το όνομά μου, να με καλέσει άμεσα προκειμένου  να τον ενημερώσω ότι είναι απάτη, εάν δεν έχει καταλάβει ο ίδιος ότι προσπαθεί να τον εξαπατήσει κάποιος. Θα κινηθούμε δικαστικά διότι πέρα από την αντιποίηση αρχής που διαπράττουν οι συγκεκριμένοι δράστες, προσβάλλεται και η προσωπικότητά μου ως ελεύθερος επαγγελματίας, ως δικηγόρος».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα