16/09/202014:05

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε τρία σχολεία στην Πάτρα – Πώς τα επηρέασε το κρούσμα σε μητέρα μαθητή – Ο μαθητής και η μητέρα του μπήκαν σε καραντίνα για 14 μέρες

Σε τεστ για τον κοροναϊό υποβλήθηκε ο μαθητής  του 2ου Λυκείου, στην Πάτρα, η  μητέρα του οποίου βρέθηκε θετική στη νόσο.

Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη καθώς τα παιδιά δηλώνουν πως χρειάζονται ολιγομελή τμήματα και πως  η μάσκα δεν αρκεί αν δεν υπάρχουν κατάλληλες δομές και μέτρα. Ζητούν δηλαδή και μάσκα να φορούν αλλά και οι τάξεις να μην έχουν πάνω από 15 μαθητές και να υπάρχουν οι κατάλληλες αίθουσες.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων, Τάκη Πετρόπουλο, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τη διευθύντρια του σχολείου, κινητοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και σήμερα θα είναι γνωστά τα αποτελέσματα του τεστ που έκανε ο μαθητής.

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είτε το τεστ βγει θετικό είτε αρνητικό, ο μαθητής μαζί με τη μητέρα του θα είναι σε καραντίνα για 14 μέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά στο thebest.gr.

Όπως εξήγησε, στο σχολείο έγινε απολύμανση με ειδικό υγρό  ενώ παραμένει άγνωστο αν το σχολείο θα ανοίξει αύριο.

Σε καραντίνα μαθητής και άλλου Λυκείου

Σε καραντίνα είναι και ο πατέρας του παιδιού που είναι εκπαιδευτικός όπως ανέφερε στην ίδια πηγή, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Ανδρέας Ζέρβας. Σύμφωνα με τον ίδιο σε καραντίνα είναι και ένας μαθητής από άλλο Λύκειο που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας.

Κατόπιν αυτών,  αυτή τη στιγμή στην Πάτρα, υπάρχει ανησυχία για τρία σχολεία: το 2ο Λύκειο, το Λύκειο του μαθητή που μπήκε στο αυτοκίνητο της μητέρας αλλά και το σχολείο όπου εργάζεται ο πατέρας του μαθητή του 2ου Λυκείου.

Σημειώνεται ότι η μητέρα που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό, υπογράμμισε ότι δεν αποχωρίζεται τη μάσκα. «Δεν είμαι κατά της μάσκας, όπως λανθασμένα γράφτηκε αρχικά, αλλά ίσα ίσα δεν την αποχωρίζομαι», τονίζει.

in.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα