14/09/202008:15

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος για τα πρόσφατα τραγικά τροχαία δυστυχήματα με το χαμό ενός βρέφους και ενός νέου στην Πύργου – Πατρών

Στον δρόμο ¨φονιά” της Πατρών-Πύργου και στα δύο πρόσφατα τροχαία δυστυχήματα με θύματα έναν 26χρονο και το βρέφος των 16 μηνών αναφέρεται με ανάρτησή του στην σελίδα του στο FB ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.
Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Αντωνακόπουλος:
“Μετά τα διαδοχικά θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα,στην εθνική οδό Πατρών Πύργου, αναπτύσσεται πρόχειρα η θεωρία της αποκλειστικής, μοναδικής υπαιτιότητας της κακής οδήγησης.
Ναι ευθύνονται και οι κακοί οδηγοί αλλά μεγαλύτερη συμμετοχή στην διαμόρφωση συνθηκών ατυχήματος έχει ο ξεπερασμένος ,σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες,δρόμος Πατρών- Πύργου.,
Ένας σύγχρονος εθνικός δρόμος έχει διαχωριστικές προστατευτικές μπάρες. Τα δυο τελευταία θανατηφόρα ατυχήματα ,οφείλονται σε μετωπικές συγκρούσεις.
Σε περίπτωση ,που υπήρχε σύγχρονος δρόμος οι εξελίξεις θα ήταν διαφορετικές.
Ας δούμε πόσο έχουν μειωθεί τα θανατηφόρα στη νέα εθνική οδό Πατρών Αθήνας. Πιστεύετε ότι μόνο στην Ηλεία υπάρχουν απρόσεκτοι οδηγοί; Δεν στέκει ο συλλογισμός.
Εκτός και …αν παριστάνουμε τους χρησίμους αφελείς η πάνω από το αυτονόητο βάζουμε άλλες χαμηλής αξίας σκοπιμότητες. Ναι φταίνε όλοι από το παρελθόν ,που είχαν λόγο και ρόλο και δεν προσπάθησαν για το έργο. Θα μείνουμε στο ρόλο του αυτόκλητου δικαστή με έδρα τον καναπέ και όπλο το ,fb.
Η πιο ακίνδυνη και αναποτελεσματική μέθοδος. Βέβαια πολλοί έχουν θεωριτικοποιήσει την απραξία τους και τον μοναχισμό ως κοινωνική πρακτική.
Λάθος η πρόοδος σε όλες τις ιστορικές εποχές ,πέρασε μέσα από συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες.
Οι μπροστάρηδες ήταν άνθρωποι της διπλανής πόρτας.
Αν θέλουμε να τελειώνουμε με τον δρόμο θανάτου,ένας τρόπος υπάρχει …όλοι μαζί δυναμικά
Διαφορετικά….επικήδειους! “

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα