11/09/202012:30

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για τις φωτιές: Να κηρυχθεί η καμμένη περιοχή σε έκτακτη ανάγκη- Να αντιδράσει άμεσα ο ΕΛΓΑ με αποζημιώσεις και να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΚΑΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ

  «Ο αφανισμός των ελαιόδεντρων ισχυρό «κτύπημα» για τους κατοίκους»

 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

 Να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση και στα αντιπλημμυρικά γιατί έρχεται χειμώνας…

 

Η ζημιά δεν είναι απλώς μεγάλη. Είναι τεράστια και φέρνει πολλούς συμπατριώτες μας σε αδιέξοδο. Την Δάφνη και την ευρύτερη περιοχή τις περιμένει και δύσκολος χειμώνας…

Τα παραπάνω λόγια αποτέλεσαν την πρώτη αντίδραση του πρώην δημοτικού συμβούλου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, από τις αρχικές διαπιστώσεις στην επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς.

Εκείνο στο οποίο πρέπει όλοι να στρέψουμε τώρα την προσπάθειά μας όπως αναφέρει είναι να πιέσουμε την κεντρική εξουσία, την Περιφέρεια ή οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρξουν αποζημιώσεις σε πληγέντες και να ξεκινήσουν γρήγορα έργα προστασίας αφού η Δάφνη είναι ουσιαστικά τώρα ακάλυπτη μπροστά στην κακοκαιρία της χειμερινής περιόδου.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος επεσήμανε ότι ο αφανισμός χιλιάδων ελαιόδεντρων για τους αγρότες είναι ισχυρότατο κτύπημα και μάλιστα πριν από τη διαδικασία για τη συγκομιδή, και τούτο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις οικονομικές και όχι μόνο φέτος αλλά και σε βάθος χρόνου. Πρέπει λοιπόν να υπάρξει άμεση μέριμνα και από τον ΕΛΓΑ και τα κλιμάκια του, αλλά και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν μια μεγάλη παράλληλη προτεραιότητα για να θωρακισθεί η περιοχή και να αντιμετωπίσει τα νέα προβλήματα, αλλά για κάτι τέτοιο απαιτούνται τάχιστα γενναίες χρηματοδοτήσεις. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ενημερώνεται διαρκώς και τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει και σε αναλυτική αναφορά για την πραγματική εικόνα της περιοχής.

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα