05/09/202007:15

Κεφαλονιά – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Εντολή εκκένωσης οικισμού!

Μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα και για δεύτερο 24ωρο δίνουν στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς πολλές εστίες φωτιάς καίνε δασική έκταση.

Το απόγευμα της Παρασκευής (4/9) στις 18.15 μ.μ. ξέσπασε νέα πυρκαγιά σε δάσος στην περιοχή Αννινάτα στην Κεφαλονιά.

Μετά τα μεσάνυχτα, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Καπανδρίτι, καθώς η φωτιά θα μπορούσε να απειλήσει κατοικίες.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, προέτρεψε τους κατοίκους του χωριού «να απομακρυνθούν» άμεσα για λόγους «προστασίας της ζωής και της υγείας τους».

Προτρέπει τους κατοίκους «να έχουν μαζί τους βρεγμένη πετσέτα, ένα μικρό δοχείο με νερό, φάρμακα, βασικά προσωπικά αντικείμενα, όπως ταυτότητα ή διαβατήριο, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και ό,τι άλλο μικρού μεγέθους αντικείμενο (π.χ. μάσκα, φακός), καθώς και τα μικρά κατοικίδιά τους, σε κλουβιά – εφόσον είναι εφικτό».

Στην Κεφαλονιά έφθασαν ενισχύσεις από την Αθήνα.

Με ειδική πτήση της Sky Express, αφίχθησαν στην Κεφαλονιά 48 πυροσβέστες, ενώ με ειδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασαν στον Πόρο 11 πυροσβεστικά οχήματα.

Από το ξεκίνημα της φωτιάς κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, 4 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή υπήρξε και από τις υδροφόρες των ΟΤΑ.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν καθώς σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

Συνολικά στην περιοχή επιχειρούν 102 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από Δυτική Ελλάδα και 1η ΕΜΑΚ, καθώς και Κλιμάκιο, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες των δήμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κυριότερα μέτωπα εντοπίζονται στην περιοχή του Ελειού, σε Αγία Ειρήνη και Καμπιτσάτα!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει εισήγηση για εκκένωση του οικισμού Αγία Ειρήνη καθώς η πυρκαγιά μαίνεται σε δύσβατο σημείο, και καίει δασική περιοχή. Στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης επιχερούν 35 πυροσβέστες

Αντίθετα στα Αννινάτα η εικόνα λίγο πριν τα μεσάνυχτα ήταν καλύτερη καθώς οι ριπές του ανέμου από 7-8 μποφόρ το απόγευμα, έπεσαν στα δύο…

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα