03/09/202019:54

ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Πύργου: Εργατικό Ατύχημα από κολόνα της ΔΕΗ στην περιοχή Καϊάφα Ζαχάρως

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία
Εργατικού Κέντρου Πύργου

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα 02/09/2020 στην περιοχή Καϊάφα Ζαχάρως. Συγκεκριμένα εργαζόμενος στον ιδιώτη εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή και συντήρηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ στον Ν. Ηλείας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ,όταν έσπασε ο στύλος που είχε ανέβει για εργασία και έπεσε από μεγάλο ύψος.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Πάτρας. Και αυτό το εργατικό ατύχημα δεν οφείλεται στην «κακιά ώρα», ούτε σε αμέλεια του συναδέλφου.

Έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά σε κάθε χώρο δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας ,της υποστελέχωσης ,και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Με την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση και του ΔΕΔΔΗΕ η εργολαβοποίηση θα επεκταθεί σε όλους τους κλάδους
της ηλεκτρενέργειας.

Ζητάμε να γίνει άμεση και ουσιαστική διερεύνηση των αιτιών του εργατικού ατυχήματος και να ελεγχθεί αν τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ασφαλή εκτέλεση των έργων τόσο από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ ,όσο και από πλευράς ιδιώτη εργολάβου .

Μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη , όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ,μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς ,για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας .

Εκφράζουμε τις ευχές μας στον συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα