30/08/202017:07

Επιστροφή εκδρομέων Αυγούστου: Ομαλή η κίνηση στις εθνικές οδούς, γεμάτα τα πλοία- Αναμένεται κορύφωση της κίνησης απόψε το βράδυ Κυριακής

Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής – Τι φοβούνται οι ειδικοί με τη μαζική είσοδο

Επιστρέφουν σήμερα, Κυριακή, 30 Αυγούστου, οι τελευταίοι εκδρομείς του μήνα, με την κίνηση στις εθνικές οδούς να διεξάγεται ομαλά, μέχρι νωρίς το απόγευμα. Παράλληλα, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά γυρίζουν γεμάτα, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. Η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Μία Κυριακή, που συνδυάζεται με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες σύμφωνα με το Δελτίο καιρού θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη.

Αντίστοιχα, όσοι είχαν ήδη επιστρέψει από τις διακοπές τους γέμισαν τις παραλίες της Αττικής καθώς αναζητούν λίγες στιγμές δροσιάς εν μέσω ζέστης και άπνοιας.

Γιατί φοβίζει η επιστροφή των εκδρομέων

Ωστόσο, εντείνεται η ανησυχία κυβέρνησης και υγειονομικών Αρχών για την περαιτέρω εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας λόγω της επιστροφής και των τελευταίων αδειούχων.

Η άφιξη των εκδρομέων αναμένεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, να καθορίσει κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό τους αριθμούς των κρουσμάτων το επόμενο διάστημα.

Σημειώνεται μάλιστα ότι όσον αφορά στον αριθμό -με τα έως τώρα δεδομένα- ο Αύγουστος είναι ο μήνας – ρεκόρ των κρουσμάτων, με την τελευταία εβδομάδα να μετρώνται πάνω από 1.600 μολύνσεις, ενώ την Τετάρτη 26 Αυγούστου είχε σημειωθεί το αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας κορονοϊού με 293 κρούσματα.

Στο «κόκκινο» ο Αύγουστος

Ως ο πιο αρνητικός μήνας στην έως τώρα πορεία της χώρας μας στην πανδημία του κορονοϊού μπορεί να χαρακτηριστεί ο Αύγουστος που φεύγει, αφού τα κρούσματα στη διάρκειά του χτύπησαν κόκκινο», ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 1.621 νέα περιστατικά μόλυνσης.

Η ημέρα που σημείωσε τα περισσότερα κρούσματα από τον Μάρτιο έως σήμερα, ήταν η 29η Αυγούστου με 293 περιστατικά, ενώ κρίσιμη θα είναι η επόμενη εβδομάδα, καθώς σήμερα αναμένεται να επιστρέψουν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου, οπότε τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο αυτό θα έχει αντίκτυπο στα ημερήσια κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Ενδεικτικό είναι ότι, όσον αφορά στα «σκαμπανεβάσματα» που καταγράφονται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νικόλαος Σύψας δήλωσε πως φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου», ωστόσο σημείωσε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού. Σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές, τόνισε ότι ο αυτοπεριορισμός είναι καλύτερο μέτρο ακόμα και από το τεστ και συνέστησε προσοχή ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στους φθινοπωρινούς μήνες.

ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα