26/08/202011:23

Δήμος Πύργου- Τάκης Αντωνακόπουλος: «Να δοθεί άμεσα λύση στην μετεγκατάσταση του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα στο νέο κτιριακό συγκρότημα»- Δεν θα υπογράψω να μπουν φέτος οι μαθητές στις λυόμενες τάξεις”

Οι καθυστερήσεις μεταφοράς των μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα στο νέο σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα του σχολείου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας Τρύφωνα Αθανασόπουλο και την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου.

https://www.facebook.com/CityofPyrgos/videos/1268066386877381/?t=5

Ο κ. Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε:

«Είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ κ. Τρύφωνα Αθανασόπουλο, με μέλη του Δ.Σ., με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα με θέμα το γνωστό, που είναι η παράδοση του νέου κτιρίου, εδώ και πέντε χρόνια, ενώ υπολείπονται ελάχιστα έργα, για να είναι το κτίριο έτοιμο και λειτουργικό. Παράλληλα συμβαίνει μία απαράδεκτη κατάσταση στον χώρο των λυομένων αιθουσών όπου εκεί λειτουργεί 10 χρόνια το γυμνάσιο και το λύκειο. Μία κατάσταση τριτοκοσμική και υγειονομικά απαράδεκτη, μέσα στην οποία γίνεται η διδασκαλία μαθημάτων σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι μία ντροπή πολιτισμική, μία απειλή για τη δημόσια υγεία, ήδη έχουμε ζητήσει από το υγειονομικό να μας δώσει μία γνωμοδότηση, το προϊόν της αυτοψίας που πρέπει να κάνει,  για το αν αυτοί οι χώροι είναι κατάλληλοι για παιδιά. Εμείς δεν θα υπογράψουμε να μπουν παιδιά εκεί, δεν θα πάω για παράβαση καθήκοντος πρώτα-πρώτα, διότι πλέον υπάρχουν και ποινικές ευθύνες σε αυτούς που θα στείλουν παιδιά εκεί. Το έχουμε πει εδώ και έξι μήνες στο αρμόδιο όργανο, την ΚΤΥΠ, που επιβλέπει την κατασκευή Δημοσίων Έργων των σχολείων. Εισπράττουμε μία αδιαφορία, μία γραφειοκρατική μετατόπιση του χρόνου, μία χαλάρωση για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ένα θέμα άκρως κοινωνικό και ένα θέμα που δοκιμάζει την ευαισθησία της πολιτείας.

Δεν επιτρέπεται κανείς να είναι αδιάφορος μπροστά σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, όπου εδώ και πέντε χρόνια παράνομα υπάρχουν εκεί μαθητές, διότι το έργο έπρεπε ήδη να έχει παραδοθεί εδώ και πέντε χρόνια. Ζητάμε ραντεβού στο υπουργείο, να θυμίσω ότι σε σύσκεψη που έγινε στο Καράτουλα πριν λίγες μέρες, όπου όλοι οι πρόεδροι των κοινοτήτων της περιοχής, ομόφωνα με βροντερή φωνή απαιτούν εδώ και τώρα να λυθεί αυτή η εκκρεμότητα. Τα τοπικά συμβούλια παίρνουν αποφάσεις, ετοιμάζουμε άνοδο στην Αθήνα ή στο Υπουργείο Παιδείας ή στα γραφεία της ΚΤΥΠ. Το θέμα δεν είναι απλό, μην το υποτιμούν, θα δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση, θα δημιουργηθεί μεγάλη ένταση στην τοπική κοινωνία και όπου αλλού χρειάζεται.

Καλούμε τους βουλευτές του νομού να ασχοληθούν με την σοβαρότητα που αρμόζει και απαιτείται στο θέμα και να μην εξαντλούμεθα σε μια δημοσίευση διότι δεν λύνονται θέματα μόνο με δημοσιεύσεις» κατέληξε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα