22/08/202022:00

Άνθρακας ο θησαυρός: Και το 2019 ο Ερντογάν πανηγύριζε για κοίτασμα φυσικού αερίου

Χρήστες των social media, αναμεσά τους και Τούρκοι, αναδημοσιεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα τρολάροντας τον Ταγίπ Ερντογάν

Ταγίπ Ερντογάν και οι Τούρκοι μπορούν να πανηγυρίζουν για την ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στη χώρα τους, αλλά δεν είναι πρώτη φορά που ο θησαυρός αποδεικνύεται τελικά… άνθρακας. Παρόμοιες ανακοινώσεις είχαν κάνει και πέρυσι, για επίσης για την περιοχή της ανατολικής Θράκης, αλλά τελικά αποδείχθηκαν -για μία ακόμη φορά- επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης Ερντογάν.

Έτσι, τον Μάιο του 2019 τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει «20 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου» στην ανατολική Θράκη, ενώ το Νοέμβριο του ίδιου έτους «286 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου» στην Ραιδεστό.

Χρήστες των social media, αναμεσά τους και Τούρκοι, αναδημοσιεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα του 2019, τρολάροντας τον Ταγίπ Ερντογάν που παρά τις πανηγυρικές του δηλώσεις περί 800 δισ. κυβικά μέτρων, το Διεθνές Ινστιτούτο Αναλύσεων «Eurasia Group» θεωρεί πως το συγκεκριμένο κοίτασμα αγγίζει μόλις το μισό και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Τουρκίας για μόλις 7-8 χρόνια. Παράλληλα θεωρεί εξαιρετικά φιλόδοξο το σχέδιο για παραγωγή φυσικού αερίου το 2023.

Εικόνα
Εικόνα

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα