29/06/202011:35

Μιχάλης Κατρίνης: «Σε απόλυτο αδιέξοδο ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας. Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα»

Μιχάλης Κατρίνης: «Σε απόλυτο αδιέξοδο ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας. Η κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα»

 

Επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη σχετικά με τα προβλήματα των καρπουζοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών της Ηλείας κατέθεσε ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης αναδεικνύοντας τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί του νομού.

Οι μειωμένες αφίξεις τουριστών και οι ελάχιστες παραγγελίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που αποτελούσαν παραδοσιακούς εξαγωγικούς προορισμούς για τους καρπουζοπαραγωγούς, οδήγησαν στην μείωση τιμών, που θεωρείται εξευτελιστική για το προϊόν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι  το καρπούζι αγοράζεται 5-8 λεπτά το κιλό.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι παραγωγοί πατάτας με τις αθρόες εισαγωγές πατάτας να οδηγούν σε χαμηλές τιμές σε ό,τι αφορά στην απορρόφηση της τοπικής παραγωγής.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί μεγάλη αναστάτωση για δυο από τα πιο δυναμικά προϊόντα του νομού και εύλογη ανησυχία για το μέλλον των παραγωγών.

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής ζητά από την κυβέρνηση να εντάξει τους καρπουζοπαραγωγούς και τους πατατοπαραγωγούς στους δικαιούχους ειδικών αποζημιώσεων προκειμένου να αντισταθμιστεί η   απώλεια του  εισοδήματος τους.

Ο κ. Κατρίνης ζητά παράλληλα να ενταθούν οι έλεγχοι για τις αθέμιτες πρακτικές των εμπόρων που συμπιέζουν ακόμα περισσότερο τις τιμές των προϊόντων, οδηγώντας σε φτωχοποίηση τους παραγωγούς.

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα