28/02/202012:00

Κορωνοϊός: Όσπρια, μακαρόνια, γάντια μιας χρήσης – Τα προϊόντα που εξαφανίζονται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Όσα έσπευσαν να προμηθευτούν οι καταναλωτές

Η ψυχραιμία, ψυχραιμία και η επιδρομή στα σούπερ μάρκετ, επιδρομή. Όσπρια, μακαρόνια, λάδι, γάλα μακράς διάρκειας, απορρυπαντικά και χαρτικά- ήταν χθες στην πρώτη προτίμηση των καταναλωτών που έσπευσαν στα σούπερ μάρκετ για να τα προμηθευτούν. Η κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Αθήνας θύμιζε ημέρες χριστουγέννων ανέφεραν πωλητές, ενώ και στην Πάτρα παρατηρήθηκε σχετικά αυξημένη κίνηση χωρίς βέβαια φαινόμενα άδειων ραφιών.

Τα ανάρπαστα μέσα σε μια μόλις ημέρα προϊόντα ήταν τα εξής: λάδι, απορρυπαντικά, χλωρίνες, όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, καφές, οινόπνευμα καθαρό αλλά και φωτιστικό (λόγω της έλλειψης πια αντισηπτικών) γάλα μακράς διαρκείας, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, ακόμα και ψωμί του τοστ.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους καταστημάτων, η συμπεριφορά αυτή μετά την ανακοίνωση της ύπαρξης κρουσμάτων στην πρωτεύουσα πήρε … επιθετικές διαστάσεις όμως στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει με δειλό τρόπο από τις αρχές της εβδομάδας ήδη.

Πέρα από αυτούς που φοβούνται τον κορωνοϊό, υπάρχουν και αυτοί που φοβούνται αυτούς που … φοβούνται τον κορωνοϊό. Εν ολίγοις αρκετοί καταναλωτές υποστήριζαν ότι αυτό που τους οδήγησε… εσπευσμένα στο σούπερ μάρκετ ήταν ο πανικός συμπολιτών τους που αδειασαν τα ράφια με εφόδια. «Αν εμείς που είμαστε πιο ψύχραιμοι, δεν ακολουθήσουμε, ποιος θα μας εγγυηθεί ότι θα μπορέσουμε να βρούμε έστω και τα απαιτούμενα προϊόντα για το σπίτι μας προτού εξαφανιστούν»;

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα