29/01/202009:01

Σε καλύτερη κατάσταση το 2χρονο κοριτσάκι από τον Πύργο με τον ιό της γρίπης που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ στο Ρίο- Φιλοξενείται σε χώρο του νοσοκομείου η μητέρα του για είναι δίπλα του

Σταδιακά βελτιώνεται η υγεία του 2χρονου κοριτσιού από τoν Πύργο που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, καθώς είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, το μικρό παιδί, εισήχθη την περασμένη εβδομάδα στη Μονάδα και διασωληνώθηκε καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή.

Το επίσημο αποτέλεσμα από το Ινστιτούτο Παστέρ έδειξε ότι το κοριτσάκι προβλήθηκε από τον ιό της γρίπης Η3Ν2 και είναι συγγενικός με τον Η1Ν1.

Ωστόσο, τα νέα είναι ευχάριστα καθώς αποσωληνώθηκε αλλά παραμένει νοσηλευόμενο στη Μονάδα, μέχρις ότου νικηθεί ο ιός.

Ο κ. Ηλιάδης είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία της υγείας του μικρού κοριτσιού.

Μάλιστα, για μια ακόμη φορά οι γιατροί της Μονάδας επέδειξαν την ευαισθησία τους, παραχωρώντας έναν χώρο φιλοξενίας στην μητέρα του παιδιού, προκειμένου να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

Tempo24.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα