28/01/202016:01

Πύργος: Εκδήλωση των Θεολόγων Ηλείας για τους Τρεις Ιεράρχες την Πέμπτη 30/01 σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας

Το τοπικό Παράρτημα της  Πανελληνίου Ένώσεως Θεολόγων Ηλείας, με την ευλογία και την συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας συνδιοργανώνουν εορταστική εκδήλωση για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών, και έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην αίθουσα της Αποστολικής Διακονίας (Κεντρική Πλατεία Πύργου έναντι του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου), την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 & ώρα 18:00.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοδόξου Δογματικής της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων,  κ. Γεώργιος Παναγόπουλος, με θέμα:  

“Οι τρεις  Ιεράρχες: Πρόδρομοι του Κοινωνικού Κράτους ή Προφήτες της Βασιλείας των Ουρανών”

 

Μετά την εισήγηση του θέματος από τον ομιλητή θα ακολουθήσει διάλογος.

Το πρωί της ιδίας ημέρας στα πλαίσια της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, όπου θα τιμηθούν οι Τρεις Ιεράρχες από την Εκπαιδευτική Κοινότητα της πόλεως και του Νομού μας, ο ίδιος ομιλητής, την ώρα του ολιγόλεπτου θείου κηρύγματος,  θα αναπτύξει το θέμα: «Ποιας παιδείας είναι προστάτες οι Τρεις Ιεράρχες;».

Βιογραφικό σημείωμα κ. Γεωργίου Δ. Παναγόπουλου.

Ο Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966.

Είναι Αν. Καθηγητής Ορθόδοξης Δογματικής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων.

Σπούδασε Νομική, Θεολογία και Βυζαντινολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Μονάχου Γερμανίας και είναι διδάκτωρ Θεολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δίδαξε ως επισκέπτης διδάσκων στο Πανεπιστήμιο  της Αγίας Πετρούπουλης (Ρωσία), ενώ το Εαρινό Εξάμηνο του 2020 θα διδάξει ως εντεταλμένος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 40 Συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετημάτων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος τεσσάρων Επιστημονικών Εταιρειών. Πιο πρόσφατα βιβλία του: Ζητήματα Εκκλησιολογίας, Αθήνα 2016· Ορθόδοξο δόγμα και θεολογικός εκσυγχρονισμός 2017· Αλιευτικώς. Όψεις πατερικής δογματικής, Αθήνα 2019.

 

Εκ του Παραρτήματος της ΠΕΘ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ                                          ΧΡΟΝΑΡΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ- ΜΑΡΙΑ

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα