24/06/201916:02

Πύργος: Η ταινία ρομαντικής τριλογίας, “Before Sunrise” την Τρίτη 25/06 στις Κινηματογραφικές Βραδιές ΕΛΜΕ Ηλείας

Οι Κινηματογραφικές βραδιές, συνεχίζοντας τις θερινές προβολές τους, σας προσκαλούν την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στις 9.30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Πύργου, με την πρώτη ταινία μιας ρομαντικής τριλογίας, το “Before Sunrise”!!

Before Sunrise

Πριν το Ξημέρωμα

Πρωταγωνιστούν:

Σκηνοθέτης:

Χώρα:

Διάρκεια:
101′
Έτος κυκλοφορίας:
1995
image.png

Ο Richard Linklater, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, είχε πάντα την τάση να γράφει και να κινηματογραφεί “ρεαλιστικές” ιστορίες με έναν αρκετά φυσικό τρόπο, χωρίς πολλές φιοριτούρες, περίπου σαν ντοκιμαντέρ. Αποκορύφωμα αυτής της σκηνοθετικής και συγγραφικής του άποψης είναι το πιο πρόσφατο «Boyhood» (Μεγαλώνοντας).

Αρκετά χρόνια πριν, το 1995, ο Richard Linklater σε συνεργασία με τους ηθοποιούς Ethan Hawke και Julie Delpy γύρισε μια ρομαντική ταινία μέσα, όμως, σε “ρεαλιστικά” πλαίσια. Ακολούθησαν άλλες δύο συνέχειες, το «Before Sunset» (Πριν το Ηλιοβασίλεμα) και το «Before Midnight» (Πριν τα Μεσάνυχτα).

Το «Before Sunrise» (Πριν το Ξημέρωμα) είναι το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας, στο οποίο δύο φοιτητές, ο Τζέσε και η Σελίν, γνωρίζονται τυχαία μέσα σε ένα τραίνο που διασχίζει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Μετά από λίγες ώρες συζήτησης και φλερτ, στις οποίες ο ένας θα γοητεύσει τον άλλον, θα λάβουν την αυθόρμητη απόφαση να περάσουν μία ημέρα μαζί στη Βιέννη. Το πρόβλημα είναι, όμως, πως έχουν μόνο μία μέρα στη διάθεση τους, καθώς ο Τζέσε πρέπει την άλλη μέρα το πρωί να πάρει το αεροπλάνο με προορισμό τις Η.Π.Α.. Έχει νόημα να αφεθούν να ερωτευθούν μεταξύ τους, από τη στιγμή που ο Τζέσε μένει μόνιμα στις Η.Π.Α. και η Σελίν στο Παρίσι;

Σε ολόκληρη την ταινία παρακολουθούμε τους δύο αυτούς νέους να συζητάνε μεταξύ τους, να περπατάνε στους δρόμους της Βιέννης και να επισκέπτονται διάφορα μέρη. Τους παρακολουθούμε να γνωρίζουν σταδιακά ο ένας τον άλλον, να αρχίζουν να έχουν εκείνη τη ψυχική σύνδεση που είναι αναγκαία για τον έρωτα και να προσπαθούν να ζυγίσουν στο μυαλό τους αν πρέπει να αφεθούν στα συναισθήματα τους ή να επιβάλλουν τη ψυχρή λογική στους εαυτούς τους. Μην περιμένετε, λοιπόν, κάποια σεναριακή τροπή Χολιγουντιανού τύπου.

Η ιστορία είναι ρεαλιστική, από την άποψη πως είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα ή καθεμία μας. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν στην ταινία πολλές στιγμές “μαγείας” που πολλοί καθημερινοί άνθρωποι έχουν ζήσει ή θα μπορούσαν να ζήσουν…

Αξίζει να δείτε το «Πριν το Ξημέρωμα» όσοι ή όσες δεν το έχετε δει. Είναι μια εναλλακτική και πρωτότυπη πρόταση για το είδος των ρομαντικών ταινιών και παίζουν δύο πολύ καλοί ηθοποιοί. Και αυτό που κάνει την τριλογία μοναδική (θα ακολουθήσουν οι δύο επόμενες ταινίες), είναι το γεγονός ότι κάθε μία ταινία απ’ αυτές έχει γυριστεί με απόσταση 9 χρόνων από την προηγούμενη-επόμενη, με τους ίδιους ηθοποιούς, σκιαγραφώντας την διαφορετική περίοδο της ζωής τους και της σχέσης τους!!

Σας περιμένουμε σε μια καλοκαιρινή βραδιά με μια όμορφη ταινία!!

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα