15/12/201914:06

1ο Γυμνάσιο Πύργου: Ξεχωριστή διάκριση από τον Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού για την ταινία «Εφηβίωση» της κινηματογραφικής ομάδας «CINEμαθαίνουμε» του σχολείου (photos)

Μια ξεχωριστή διάκριση ήρθε για το 1ο Γυμνάσιο Πύργου από το Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αρχαίας Ολυμπίας για παιδιά και νέους.
Η ταινία «Εφηβίωση» που δημιουργήθηκε από την κινηματογραφική ομάδα «CINEμαθαίνουμε» του σχολείου υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή κ. Ασμή, απέσπασε το Βραβείο Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Με την ταινία εκφράζεται η αγωνία και ο προβληματισμός της κινηματογραφικής ομάδας για τον «κόσμο» των εφήβων στη σύγχρονη πραγματικότητα. Ταυτόχρονα αποτυπώνεται διαμαρτυρία ενάντια σε κοινωνικά στερεότυπα και κανόνες που θέλουν τους νέους «ασφαλείς» και αμέτοχους στη διαδικασία κοινωνικοποίησής τους, αναζητώντας παράλληλα τους τρόπους ανατροπής τους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου Γιώργος Μπίρμπας αναφέρει συγκεκριμένα: “Είναι σημαντικό να «δείχνουμε πίστη στις ικανότητες και στις δυνάμεις των παιδιών ακούγοντας πραγματικά τις ανάγκες και τα θέλω τους. Να τα υποστηρίζουμε να μάθουν να θέτουν στόχους και να αγωνίζονται για την επίτευξή τους. Να υπερασπίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα και τις υποχρεώσεις τους, με γνώμονα το προσωπικό και το κοινωνικό καλό».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Με τη βεβαιότητα ότι θα είναι μακρύ το ταξίδι δημιουργίας για την κινηματογραφική ομάδα του σχολείου, θα ήθελα να συγχαρώ τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κ. Ασμή καθώς και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα τεράστιο εργαστήριο οπτικοακουστικής δημιουργίας για τους μαθητές μας αλλά και για εμάς τους εκπαιδευτικούς” καταλήγει ο κ. Μπίρμπας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, λουλούδι, ουρανός, σπίτι, δέντρο, γρασίδι και υπαίθριες δραστηριότητες

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα