05/12/201922:36

Αυγερινοπούλου: Οι προθεσμίες για τους πληγέντες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

Αυγερινοπούλου: Οι προθεσμίες για τους πληγέντες του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης

 

Η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, η οποία παρακολουθεί στενά όλη τη διαδικασία κήρυξης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης ως σεισμόπληκτης περιοχής από τον σεισμό της 21ης Μάη 2019, μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενημερώνει ότι κατόπιν της οριοθέτησης της περιοχής βγήκε και η απόφαση για τις προθεσμίες και τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων των πληγέντων.

Ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε εγκαίρως και πλέον έχουν οριστεί τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Η  υπ’ αριθμ. ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/οικ.11501/A321 Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφέρεται στις προδιαγραφές, τις προθεσμίες και τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν από τους πληγέντες για να λάβουν την στεγαστική συνδρομή. Η διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής αφορά την ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων, όπου ανά κατηγορία απαιτούνται διαφορετικά δικαιολογητικά για τον φάκελο. Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία για διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίριο, εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών από την δημοσιοποίηση της ΚΥΑ στο ΦΕΚ της 16ης Οκτωβρίου 2019 για την οριοθέτηση των περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής. Οι ιδιοκτήτες σεισμόπληκτων κτισμάτων που έχουν ήδη λάβει ή θα λάβουν χαρακτηρισμό «πράσινο» ή «κίτρινο» για τα κτίσματά τους από την αυτοψία της ΔΑΕΦΚ μπορούν να καταθέσουν φάκελο για επισκευή, ενώ όσοι έλαβαν ή θα λάβουν χαρακτηρισμό «κόκκινο» μπορούν να καταθέσουν φάκελο για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση. Ο φάκελος για επισκευή ή ανακατασκευή ανάλογα με τον χαρακτηρισμό του κτιρίου πρέπει να κατατεθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία παραλαβής της έκθεσης αυτοψίας του κτιρίου.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις προθεσμίες και τη διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής, ώστε να είναι πλήρεις οι φάκελοι, είναι διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A82%CE%9A%CE%A3465%CE%A7%CE%98%CE%9E-%CE%A771?inline=true

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα