28/09/201914:47

Δήμος Ζαχάρως: Αίτημα για οικονομική ενίσχυση ύψους 350.000 ευρώ για αντιμετώπιση πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων που δημιούργησε η κακοκαιρία

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα απέστειλε ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος, με την οποία ζητάει την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Ζαχάρως με το ποσό των 350.000,00 ευρώ για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών και κατολισθητικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή, στην πρόσφατη κακοκαιρία.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα και κατά ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Ζαχάρως στις 24-9-2019, προκλήθηκαν έντονα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, τόσο στο οδικό όσο και στο αποστραγγιστικό δίκτυο των περισσότερων Τοπικών Διαμερισμάτων Ζαχάρως, Φιγαλείας, Γιαννιτσοχωρίου, Αγ. Ηλία, Λεπρέου, Κακοβάτου, Σχίνων, Νεοχωρίου, Ταξιαρχών, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα εν όψει του χειμώνα.

Κάτω από αυτές τις δύσκολές συνθήκες ο Δήμος προσπαθεί να ανταποκριθεί στο έργο του με τα λιγοστά μηχανήματα που διαθέτει και να ανταποκριθεί σε αυτή την έκτακτη ανάγκη.

Μετά από αυτοψίες που πραγματοποίησαν οι Τεχνικοί υπάλληλοι του Δήμου μας και από δελτία που συνέταξαν οι ζημιές είναι μεγάλες.

Επειδή ο Δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ευελπιστούμε ότι η πολιτεία θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας και θα ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα της οικονομικής ενίσχυσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε την άμεση οικονομική ενίσχυση του Δήμου με το ποσό των 350.000,00 €».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα