03/08/202120:19

Η εκδήλωση του δήμου Ζαχάρως και της ΠΔΕ για τα 200 χρόνια για την επανάσταση στη Ν. Φιγαλεία

Ο Δήμος Ζαχάρως σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποίησε με επιτυχία στη Νέα Φιγαλεία, την Κυριακή 1-8-2021 την πρώτη εκδήλωση για την επέτειο των  200 χρόνων από την Επανάσταση. Στην εκδήλωση  με τίτλο «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ…», Η  ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, την οποία επιμελήθηκε και παρουσίασε ο χοροδιδάσκαλος του Λυκείου Ελληνίδων και διευθυντής του Λυκείου Φιγαλείας,  κος Κώστας Τζανέτος, συμμετείχαν  το  Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, η Τοπική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών και ο Α.Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Νέας Φιγαλείας.

zaxaro pde 200 2

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κος Ανδρέας Φίλιας, ο  Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, κος Νίκος Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας  Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Μπαλαδήμας και οι  Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Σκαλτσά, Φώτης Αλεξανδρόπουλος, Χρήστος Βλάχος, Φώτης Καλογερόπουλος.

zaxaro pde 200 3

Χαιρετισμό απηύθηνε δια εκπροσώπου της η Βουλευτής, κα Διονυσία Αυγερινοπούλου. Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο κύριος Φίλιας απένειμε επετειακό  αναμνηστικό μετάλλιο  στο Δήμαρχο Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλο και κο Κώστα Τζανέτο. Η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου και της Περιφέρειας,  για τον εορτασμό της επετείου  των 200 χρόνων  από την Επανάσταση, θα πραγματοποιηθεί στις 18-8-2021 στη Ζαχάρω.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα