23/07/202120:08

Τουρκία: Εικόνες αποκάλυψης στον Πόντο με τον Ερντογάν να μοιράζει… τσάι στους πληγέντες από τις πλημμύρες

Βιβλικές καταστροφές από την κακοκαιρία

Εικόνες αποκάλυψης στη Ριζούντα του Πόντου, με τον Ερντογάν να μοιράζει… τσάι στους πληγέντες από την έντονη κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, προκάλεσε κατολισθήσεις με τόνους λάσπης και νερού να καλύπτουν τα πάντα στο διάβα τους.

toyrkia__2_
toyrkia__3_

Εκτός από την Ριζούντα η κακοκαιρία έπληξε και την πόλη Αρτβίν, το βυζαντινό Aρδάον, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία. Οι δρόμοι στις δυο πόλεις έκλεισαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν την Β.Α. Τουρκία από το απόγευμα της Πέμπτης. Υπολογίζεται επίσης πως ζημιές υπέστησαν περισσότερα από 110 μικρά χωριά και οικισμοί γύρω από την Ριζούντα και το Αρτβiν.

toyrkia__4_
toyrkia__5_

Ένα άτομο αγνοείται στο Αρτβίν, σοβαρές ζημιές υπέστησαν δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες, ενώ δεκάδες οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη. Παράλληλα υπήρξαν διακοπές στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές όπου ενημερώθηκε για τις καταστροφές, μίλησε στους πληγέντες και τους μοίρασε συσκευασίες με τσάι από διαμορφωμένο λεωφορείο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει άμεσα τους πληγέντες με διάθεση 18 εκ. Τουρκικών Λιρών και πως μέσα σ’ ένα χρόνο θα κτιστούν περισσότερα από 550 σπίτια προς αποκατάσταση όσων έχασαν τις περιουσίες τους από τις καταστροφικές πλημμύρες.

toyrkia__6_
toyrkia__7_
toyrkia__8_

Ο Τούρκος πρόεδρος ταξίδεψε στη Β.Α. Τουρκία μ’ ένα από τα πολυτελή προεδρικά Jet, μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμάογλου όπου τον ενημέρωσε καθοδόν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις πληγείσες περιοχές.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα