23/07/202118:13

Ανδρέας Νικολακόπουλος: Στις ράγες και πάλι το τρένο για να «ξαναζωντανέψει» ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία!- Τον Σεπτέμβριο το πράσινο φως για το υδατοδρόμιο στην Κυλλήνη

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ : ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ Η ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Στις ράγες και πάλι το τρένο για να «ξαναζωντανέψει» ο σιδηρόδρομος στην Ηλεία!

ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΛΛΗΝΗ

Τα σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάγκη επαναλειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλο το γεωγραφικό μήκος της Ηλείας αλλά και ζητήματα που έχουν σχέση με την λειτουργία των υδατοδρομίων που θα ενισχύσουν καθοριστικά την τουριστική κίνηση και ανάπτυξη της περιοχής μας, έθεσε κατά τη νέα επίσκεψή του στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.
Πρόκειται άλλωστε για δύο τομείς που αν προχωρήσουν παράλληλα και συνδυαστικά με το μεγάλο έργο του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Παραλιακού Μετώπου της Ηλείας, που ήδη μετά από επίμονη προσπάθεια και πρωτοβουλία του κ. Νικολακόπουλου εγκρίθηκε ανάμεσα στα ελάχιστα της χώρας για να υλοποιηθεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, τότε θα έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέχεια και παλαιότερης συζήτησης που έχει κάνει ο βουλευτής του Νομού μας με τον κ. Κεφαλογιάννη και μετά από συναντήσεις που είχε με τα στελέχη του ΟΣΕ και ειδικότερα με τον συμπατριώτη μας Αναπλ. Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αθανάσιο Κοτταρά, ζήτησε την χρηματοδότηση της επισκευής και ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής Πατρών – Κ. Αχαΐας – Πύργου.

Όπως είπε ο κ. Νικολακόπουλος σε πρώτη φάση είναι απαραίτητο το τρένο να έρθει και πάλι στην Ηλεία και να φθάσει μέχρι τον Πύργο γεγονός που θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό κατοίκους και επισκέπτες , θα αποτελέσει και πάλι βασικό μέσο μεταφοράς και σημείο αναφοράς επιβατικής και εμπορευματικής κίνησης. Από την στιγμή μάλιστα που ήδη γίνονται δρομολόγια μέχρι την Κάτω Αχαΐα τότε θα πρέπει να επισπευθεί η συνέχειά του και στο Νομό μας.

Στο ίδιο πλαίσιο ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και την ανάγκη σύνδεσης της Κυλλήνης με την νέα σιδηροδρομική γραμμή αφού κάτι τέτοιο κρίνεται επιβεβλημένο λόγω της κίνησης του λιμανιού και των παράλληλων αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην ίδια περιοχή, θυμίζοντας ότι ένα τέτοιο έργο θα διευκολύνει και ο Ειδικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός που θα ξεκινήσει από την Κυλλήνη και θα ολοκληρωθεί στο Κατάκολο.

ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ
ΠΥΡΓΟΥ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Επισημάνθηκε ακόμη από τον βουλευτή της ΝΔ ότι ο σιδηρόδρομος θα πρέπει να διαπερνά όλη την Ηλεία και να φθάνει στην Κυπαρισσία ζητώντας και εδώ την ανάλογη χρηματοδότηση . Όπως είπε μάλιστα σε αυτό θα βοηθήσει και η ετοιμότητα μελετών για το έργο, αφού ως γνωστόν από τον ΟΣΕ είναι έτοιμη η μελέτη για την γραμμή μέχρι τον Πύργο ενώ προχωρά και ετοιμάζεται εκείνη για το δίκτυο Πύργου -Κυπαρισσίας και συνδετήριας γραμμής από Κυλλήνη με το βασικό δίκτυο. Έτσι, θα αποτελέσουν και ένα πρόκριμα προώθησης της γραμμής που σίγουρα θα δώσει άλλη εικόνα και προοπτική στη Νότια Ηλεία.

Στο μεταξύ συζητήθηκε και το θέμα της επανεκκίνησης της γραμμής Κατακόλου – Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας το επόμενο χρονικό διάστημα, με τον Ηλείο βουλευτή να ζητά την σύντομη δρομολόγηση του συγκεκριμένου τρένου λόγω της άφιξης πλέον κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι που θα επιφέρει και μια μεγαλύτερη κίνηση προς την Αρχαία Ολυμπία.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ
ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Σε σχέση με τα υδατοδρόμια υπάρχουν πολύ καλά νέα για την Κυλλήνη αφού ο κ. Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί η άδεια που ουσιαστικά είναι το «πράσινο φως» για την δημιουργία εγκαταστάσεων του Υδατοδρομίου στο λιμάνι. Ο κ. Νικολακόπουλος που είχε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες και για αυτό το θέμα, όχι μόνο για την Κυλλήνη αλλά για την εγκατάσταση υδροπλάνων και σε άλλα δύο σημεία του Νομού (Κατάκολο – Καϊάφα –), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική εξέλιξη τονίζοντας την ανάγκη ακόμη πιο γρήγορων διαδικασιών.
Κάλεσε τέλος τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών να έρθει στην Ηλεία με την ευκαιρία της εγκαινίασης του Σταθμού Υδροπλάνων στην Κυλλήνη και με σκοπό να δει από κοντά τα προαναφερθέντα ζητήματα που μαζί με το έργο του σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πύργου – Πατρών θα βρίσκονται στις κυβερνητικές προτεραιότητες των επόμενων μηνών. Ο κ. Κεφαλογιάννης αποδέχθηκε την πρόσκληση και έτσι δεν αποκλείεται συντόμως να επισκεφθεί την Ηλεία.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα