20/07/202116:46

Ο Τζεφ Μπέζος πήγε στο διάστημα και ήρθε μέσα σε δέκα λεπτά! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχικά η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη για τις 16:00 ώρα Ελλάδος, αλλά ανακοινώθηκε πως θα είχε καθυστέρηση –  Ολοκλήρωσε την απόστολή του ο πυραύλος-κάψουλα «New Shepard» με τον Τζεφ Μπέζος και άλλους επιβάτες

Η πολυδιαφημισμένη αποστολή στο διάστημα του Τζεφ Μπέζος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο πύραυλος-κάψουλα «New Shepard» με επιβάτες τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, το νεότερο και το γηραιότερο άτομα εκτοξεύτηκε, έφτασε στο όριο του διαστήματος και μετά από 10 λεπτά επέστρεψε στη γη και προσγείωθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η εκτόξευση έγινε στις 4 :12 μ.μ. ώρα Ελλάδος (είχε καθυστέρηση) από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα .

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος συμμετέχει στην πρώτη υποτροχιακή πτήση της εταιρείας του «Blue Origin», δίπλα στους γηραιότερους και νεότερους ανθρώπους που έχουν ταξιδέψει ποτέ στο Διάστημα.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπέζος, ο αδερφός του, και οι συνταξιδιώτες τους αναμένεται να ξεκινήσουν από μία περιοχή στην έρημο του δυτικού Τέξας για ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin, έναν πλήρως αυτόνομο πύραυλο-κάψουλα ύψους 18,3 μέτρων.

New Shepard First Human Flight

Η εκτόξευση θα γίνει από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας.

Οι τρεις συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος

Συνολικά υπάρχουν έξι θέσεις στον πύραυλο «New Shepherd» αλλά μόνο οι τέσσερις έχουν καλυφθεί. Οι άλλες τρεις συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος είναι:

Μαρκ Μπέζος:

Ο μικρότερος αδερφός του Τζεφ Μπέζος , Μαρκ, είναι πρώην ιδιοκτήτης διαφημιστικού γραφείου.

Ο Μαρκ Μπέζος είναι αντιπρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Robin Hood», που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Από τότε που ήμουν πέντε ετών, ονειρευόμουν να ταξιδέψω στο διάστημα», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος σε ανάρτηση στο Instagram.

«Στις 20 Ιουλίου, θα κάνω αυτό το ταξίδι με τον αδερφό μου. Η μεγαλύτερη περιπέτεια, με τον καλύτερό μου φίλο.», πρόσθεσε.

Γουάλι Φανκ:
Εκπαιδεύτηκε με άνδρες αστροναύτες για το πρόγραμμα «Mercury» της NASA, αλλά δεν της δόθηκε η ευκαιρία να πάει στο Διάστημα.
Η 82χρονη σήμερα Αμερικανίδα θα είναι το τιμούμενο πρόσωπο της αποστολής του «New Shepard», σύμφωνα με ανάρτηση του Τζεφ Μπέζος στο Ιnstagram.

Μετά από τη σημερινή πτήση, η Φανκ θα είναι το γηραιότερο άτομο που θα ταξιδέψει στο Διάστημα.

«Πήρα τέσσερις φορές τη NASA και της είπα« Θέλω να γίνω αστροναύτης », αλλά κανείς δεν με έπαιρνε», είπε η Φανκ.
«Δεν πίστευα ότι θα πήγαινα ποτέ στο Διάστημα. Λένε πολλοί: «Γουάλι είσαι γυναίκα, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Τους είπα: «Μαντέψτε τι, δεν έχει σημασία τι είστε, μπορείτε ακόμα να το κάνετε αν θέλετε και μου αρέσει να κάνω πράγματα που κανείς δεν έχει κάνει ποτέ πριν».

Όλιβερ Ντέιμεν:
Ανώνυμος Αμερικανός κατέβαλε το ποσό των 28 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στο διάστημα με τον Τζεφ Μπέζος και τελικά δεν θα κάνει την πτήση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Blue Origin». Ως εκ τούτου, ο Όλιβερ Ντέιμεν, ένας 18χρονος απόφοιτος Λυκείου πήρε τη θέση του.
Μετά τη σημερινή πτήση, θα γίνει το νεαρότερο σε ηλικία άτομο που θα πάει στο Διάστημα.

Η διαστημική σύγκρουση των υπερπλούσιων

Ο Μπέζος -ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 187 δισεκατομμύρια δολάρια– θα είναι ο δεύτερος από τους δισεκατομμυριούχους διαστημικούς μεγιστάνες που θα έχει την ευκαιρία να κάνει μία βόλτα με πύραυλο τελευταίας τεχνολογίας.

Πριν από ένα εννέα ημέρες, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον είχε ταξιδέψει στο διάστημα με υπερηχητικό διαστημόπλοιο της εταιρείας του, Virgin Galactic.

protothema.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα