19/07/202115:18

Δήμος Πύργου: Μια «Φλόγα» φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα! (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
Μια «Φλόγα» φωτίζει τα παιδικά πρόσωπα!
Παναγιώτης Αντωνακόπουλος «Μπορούμε να είμαστε δημιουργοί της ζωής και όχι παρατηρητές της καταστροφής»
Ο Δήμος Πύργου και το Parea Café ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πύργου, το Σωματείο παραπληγικών και κινητικά αναπήρων Ηλείας και το ΚΔΑΠ Ηλίανθος, σε μια εκδήλωση όπου η «Φλόγα» της ψυχής περίσσευε!
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην πλατεία Κύπρου μια πολύ ιδιαίτερη και όμορφη εκδήλωση για τον «Καρκίνο στην παιδική ηλικία», για τη στήριξη της «Φλόγας» και των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, με πολλές και ποικίλες δράσεις αλληλεγγύης, ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο αλλά και ψυχαγωγίας.
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροι
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε τη σπουδαιότητα τέτοιων δράσεων που στηρίζονται σε κοινωνικές ομάδες.
«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι στυλοβάτες της κοινωνίας και των θεσμών. Άνθρωποι που από περίσσευμα ψυχής βρίσκουν τρόπο να λειτουργήσουν απαραίτητες και καθοριστικές δομές σε μορφή συλλογικότητας. Σε συνεργασία λοιπόν μαζί τους, εμείς ως Δήμος μπορούμε πιο εύκολα να συμβάλλουμε στη διάδοση των στόχων τέτοιων οργανώσεων με πρωταρχικό στόχο να σώσουμε ζωές. Μπορούμε να είμαστε δημιουργοί της ζωής και όχι παρατηρητές της καταστροφής».
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονται
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, την παρουσίαση της οποίας ανέλαβε η δημοσιογράφος Άννα Αγγελίδου, ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα με την καθιερωμένη πλέον, εθελοντική αιμοδοσία με τη στήριξη και συνδρομή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου, και παράλληλα πραγματοποιήθηκε Δωρεά Μυελού των Οστών, με τη συμβολή του Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών «ΚΕΔΜΟΠ – ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» και του ΕΕΣ του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Αμαλιάδας.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει ένα μουσικό όργανο και στέκεται
Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθλεοντισμού Γιάννης Πλεμμένος και ο συνιδιοκτήτης του Parea Café Αλέξανδρος Καλύβας οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν χρόνια τώρα την πρωτοβουλία τους.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "Σ"
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες της Τασίας Παπαϊωάννου – εκπρόσωπος του παραρτήματος Αχαΐας της Φλόγας και Αφροδίτης Γκινοπούλου – Δ/ντρια ΕΣΥ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, οι οποίες παρέλαβαν και τιμητικές πλακέτες από τον κ. Αντωνακόπουλο και τον κ. Πλεμμένο αντίστοιχα. Τέλος το λόγο πήρε η συμβουλευτική Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο της πλατείας υπήρχε έκθεση με το βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου από το βιβλιοπωλείο Κορκολή «Ο Μπαμπάς μου ο ήρωας μου» ο οποίος απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό σε όλα τα παιδιά της εκδήλωσης. Η βραδιά έκλεισε με τις πιο «δυνατές» νότες από το γνωστό συγκρότημα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ».
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί κι ότι οι εισπράξεις της ημέρας και των δύο καταστημάτων του Parea Cafe στον Πύργο δωρίστηκαν στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια για τη “Φλόγα”.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που κάθονται, υποδήματα και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που στέκονται, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και άτομα που παίζουν μουσικά όργανα
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, παιδί και βιβλίο
Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα