16/07/202114:57

Ο προφυλακισμένος Αντώνης Παπαδάτος, κατηγορούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας Κλουτσινιώτη στη Ζάκυνθο μιλά για το θέμα και τα όπλα που βρέθηκαν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου σε χωριό στον Πύργο

Την Εφημερίδα Ημέρα επέλεξε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση δολοφονίας της Χριστίνας Κλουτσινιώτη Αντώνης Παπαδάτος προκειμένου να ακουστεί η φωνή του δημοσίως.

Θυμίζουμε ότι, η υπόθεση αυτή συγκλόνισε τη Ζάκυνθο και συνεχίζει να απασχολεί το πανελλήνιο. Ο Αντώνης Παπαδάτος επικοινώνησε με την σύνταξη της εφημερίδας τηλεφωνικά χθες το απόγευμα και ζήτησε να δημοσιευθεί η άποψή του.

Από τη στιγμή που μας ζητήθηκε, η εφημερίδα μας χωρίς να ενστερνίζεται κανέναν ισχυρισμό, έχει δημοσιογραφικό καθήκον να φέρει στο φως της δημοσιότητας τις δηλώσεις του ανθρώπου αυτού.

Η εφημερίδα Ημέρα τονίζει σε κάθε κατεύθυνση, ότι εκείνος που έχει το πρώτο και τελευταίο λόγο σε κάθε ευνομούμενη χώρα είναι αποκλειστικά η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η δήλωση του Αντώνη Παπαδάτου από την φυλακή:

“Καταρχήν, καλησπέρα σας!

Ευχαριστώ πολύ που μου δώσατε βήμα να μιλήσω στο κανάλι και στην εφημερίδα σας. Έχω να σας πω ότι δεν έχω καμία σχέση απολύτως ούτε εγώ ούτε οι συγκατηγορούμενοί μου με την δολοφονία της κ. Κλουτσινιώτη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είμαστε τσάμπα στην φυλακή και δεν έχουμε καμία σχέση με τη δολοφονία. Είμαστε μέσα από έναν πληρωμένο μάρτυρα, τον οποίο τον πλήρωσαν και έχει δώσει μια φτιαγμένη κατάθεση – μαρτυρία κατά μας. Το λόγο τον ξέρουμε. Τον έχουμε πει στη Δικαιοσύνη το λόγο. Εγώ την ημέρα της δολοφονίας ήμουν στην Αθήνα και την προηγούμενη μέρα. Και έχω πει στη Δικαιοσύνη να καλέσει τους μάρτυρες, τους οποίους επικαλέστηκα για να αποδείξω την αθωότητά μου.
Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν στο νησί, ξέρουν απολύτως ποιος είμαι και ξέρουν ότι δεν έχω καμία σχέση με τη δολοφονία αυτή. Τώρα γιατί ο Κορφιάτης στην μήνυση που έκανε στις 21 Δεκεμβρίου με ανέφερε, δεν μπορώ να καταλάβω.
Εγώ την προηγούμενη μέρα της δολοφονίας και την ημέρα της δολοφονίας ήμουν στην Αθήνα και έχω ακλόνητο άλλοθι για το χώρο που ήμουν. Παρακάλεσα την Ανακρίτρια να ανοίξει το τηλέφωνο, την άρση απορρήτου όχι μόνο του προσωπικού μου τηλεφώνου που τελείωνε σε -205 και σε ένα άλλο που τελείωνε σε -013 και είπα να καλέσει να δει που ήμουν, σε ποιο χώρο ήμουν και με ποιους ανθρώπους ήμουν. Τους έχω επικαλεστεί στην κατάθεσή μου και δεν θέλω να τους αναφέρω εδώ.
Έχω δύο ναυτιλιακές εταιρίες στο όνομά μου. Να μου χρεώσουν ότι είμαι πληρωμένος δολοφόνος, για ποιο λόγο; Δηλαδή είναι κρίμα, κιόλας. Από το 2018 έχω δύο ναυτιλιακές στο όνομά μου. Είμαι στο υπουργείο Ναυτιλίας. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να πάρω χρήματα για να κάνω τη δολοφονία. Δεν μπορώ να το καταλάβω.

Περιμένω να καταθέσουν οι μάρτυρες (το άλλοθι που έχω) και να με καλέσει η Ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί στον Πύργο σε κατοικία δική μου βρήκαν δύο καλάσνικοφ. Και να εξηγήσω στην Ελληνική Δικαιοσύνη για ποιο λόγο ήταν εκεί τα καλάσνικοφ αυτά. Ξέχωρα την υπόθεση της Ζακύνθου που μου χρεώνουν, μου χρεώνουν και δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν σε αγροικία συγγενικού μου προσώπου στον Πύργο. Δεν με έχει καλέσει ακόμη η Ελληνική Δικαιοσύνη να απαντήσω γι’ αυτό. Όταν με καλέσουν θα απαντήσω για ποιο λόγο βρήκαν τα καλάσνικοφ εκεί.
Δεν έχω καμία απολύτως εμπλοκή στην υπόθεση.
Το 2011 μπήκα στη φυλακή 18 μήνες και αθωώθηκα στο δικαστήριο και πάλι και τότε… όπως το περνάω τώρα, έτσι το πέρασα και τότε. Δεν με νοιάζει, δε με αγγίζει η φυλακή, να ξέρετε, γιατί ξέρω ποιος είμαι και ξέρω ότι πραγματικά η Ελληνική Δικαιοσύνη στο Μεικτό Ορκωτό θα λάμψει και θα αθωωθούμε.
Θέλω να σας πω κάτι… Μου χρεώνουν ότι είμαι συγκατηγορούμενος με έναν … (σ.σ. αναφέρει το όνομα) που δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Μου χρεώνουν ότι είμαι συγκατηγορούμενος με ένα πρώην αστυνομικό αξιωματικό της Ζακύνθου, τον … (αναφέρει το όνομα). Με τον… (σ.σ. αναφέρει το όνομα) το μόνο που είμαστε, για μένα, εχθροί… για να σας το πω και έτσι… το λέω δημοσίως είμαστε εχθροί, ούτε έχουμε μιλήσει ποτέ με τον … (σ.σ. αναφέρει το όνομα) ούτε τίποτα. Γιατί το 2011 με έκλεισε αυτός στην φυλακή, ο … (σ.σ. αναφέρει το όνομα) και στο δικαστήριο αθωώθηκα. Μου χρεώνουν ότι είμαι συγκατηγορούμενος με τον … (αναφέρει το όνομα) ένα παιδί που είναι 78% ανάπηρος, παίρνει σύνταξη αναπήρου και έχει ψυχολογικά προβλήματα και είναι και ανάπηρος για να οδηγήσει μηχανή. Και με βάζουν συγκατηγορούμενο με την κοπέλα του … (σ.σ. αναφέρει το όνομα), η οποία κοπέλα του … (αναφέρει το όνομα) είναι τσάμπα στη φυλακή αυτή τη στιγμή, στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και την έχω δει στη ζωή μου 20 φορές. Το θεωρώ, δηλαδή, άδικο για την κοπέλα. Όπως και για μας είναι άδικο πόσο μάλλον για την κοπέλα.
Με ενημέρωσαν ότι θα κατέβει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη Ζάκυνθο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, καλό είναι αφού θα κατέβει στη Ζάκυνθο να βάλει να πιάσει τους πραγματικούς δολοφόνους της κ. Κλουτσινιώτη και όχι να έχει άδικα, με στημένες καταθέσεις, ανθρώπους στη φυλακή. Αυτό θέλω να σας πω και τίποτα άλλο.
Τον καιρό που ήρθαμε στη Ζάκυνθο, μας φέρθηκαν οι Ζακυνθινοί στην Αστυνομία, ο κ. Σικιώτης, ο οποίος είναι υποδιευθυντής στη Ζάκυνθο, είναι πολύ καλός άνθρωπος και μας φέρθηκε άψογα. Από τον Διευθυντή της Αστυνομίας έχω παράπονα, που είναι αυτή τη στιγμή στη Ζάκυνθο και το λέω δημοσίως.

Γιατί ήταν λίγο περίεργος, λίγο ειρωνικός και στα επισκεπτήρια δεν άφηνε. Αν είχαμε τον κ. Σικιώτη θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ο κ. Σικιώτης βοήθησε πάρα πολύ να είναι ομαλά τα πράγματα στη Ζάκυνθο. Και θέλω να το πω δημοσίως γιατί είναι άντρας ο κ. Σικιώτης. Ο άλλος ο Διοικητής της Ζακύνθου δεν φέρθηκε καθόλου καλά.
Οι σχέσεις με τον Κορφιάτη ήταν επειδή έκατσα κοντά στην οικογένεια … (αναφέρει το όνομα) γιατί είμαστε παιδικοί φίλοι με την οικογένεια … (σ.σ. αναφέρει το όνομα), με τα περισσότερα παιδιά, με τον …(σ.σ. αναφέρει το όνομα) και τον …(σ.σ. αναφέρει το όνομα), είμαστε παιδικοί φίλοι και επειδή ήμουν κοντά στην οικογένεια μετά τον θάνατο τον … (σ.σ. αναφέρει το όνομα), που τον σκότωσαν άδικα, έμεινα κοντά στην οικογένεια, μας κυνήγαγε ο κ. Κορφιάτης και γι’ αυτό πιστεύω ότι κυνήγησε και εμένα και με έγραψε, με συκοφάντησε στην μήνυση που έκανε. Μακάρι να ζούσε να μας έλεγε για ποιο λόγο το έκανε. Εγώ το 2008 βοήθησα τον … (σ.σ. αναφέρει το όνομα), σε ένα ξενοδοχείο στον Λαγανά, το … (αναφέρει όνομα επιχείρησης), το πήρα στο όνομά μου και πιστεύω ότι από τότε άρχισε η κόντρα του κ. Κορφιάτη με μένα. Έτσι πιστεύω εγώ. Δεν ζει να μας το πει. Απλώς δικοί του φίλοι, να ξέρετε, προσωπικοί, οικογενειακοί, χρόνια φίλοι του, κολλητοί του ήρθαν στην Αστυνομία Ζακύνθου και μας είδαν, να ξέρετε και θέλω να το πω δημοσίως και προσπαθούν καθημερινά να μας βρουν στις οικογένειές μας, να μας πουν ότι είναι δίπλα μας, ότι θα έρθουν στο δικαστήριο να καταθέσουν ποιος ήταν ο κ. Κορφιάτης. Δικοί του φίλοι, που ήταν παιδικοί φίλοι του κ. Κορφιάτη.
Αυτά ήθελα να σας πω”.

 

Πηγή: imerazante.gr- ioniantv.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα