15/07/202100:27

Δήμος Πύργου: Με την κατεδάφιση του Τουριστικού Περιπτέρου ξεκινούν τα έργα της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο (photos)

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Θέλουμε να είμαστε λειτουργικοί και αποδοτικοί»

Με την εγκατάσταση των απαραιτήτων μηχανημάτων που θα ξεκινήσουν την κατεδάφιση του Τουριστικού Περιπτέρου, γίνεται ουσιαστικά η έναρξη των εργασιών του φιλόδοξου έργου «Αναβάθμιση χερσαίας ζώνης του Λιμένα Κατακόλου».

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (14/7) στο σημείο όπου έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, Βασίλης Θεοδωρόπουλος, όπου μαζί με τον ειδικό του συνεργάτη Βασίλη Χριστακόπουλο και τον υπεύθυνο ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης Γιάννη Καμπιώτη ενημερώθηκαν για την έναρξη των έργων. Όπως ενημέρωσε και ο κ. Αντωνακόπουλος, εκκρεμούν δύο μικρές λεπτομέρειες, όπως οι εισηγήσεις για την υπογειοποίηση των καλωδίων, και η μεταφορά του οικίσκου των ΕΛΤΑ για να ξεκινήσουν οι κατεδαφίσεις των κτιρίων.

«Ουσιαστικά ξεκινούν οι εργασίες της χερσαίας ζώνης στο Κατάκολο και σύντομα θα εγκατασταθούν και άλλα μηχανήματα. Σύντομα θα κατεδαφιστεί το παλιό Τουριστικό περίπτερο ενώ φαίνεται να μην επηρεάζεται το κτίριο του Λιμεναρχείου καθώς μετά από δικές μας ενέργειες κινητοποιήθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και εκτιμούν ότι το κτίριο είναι επισκευαστέο. Επομένως, εμείς ως κύριος φορέας σωστής υλοποίησης αυτού του έργου σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας που επιβλέπουν και έχουν δημοπρατήσει το έργο, πρέπει να είμαστε σε μια δοτική λειτουργία διευκόλυνσης και άμεσης ανταπόκρισης στις ανάγκες που προκύπτουν. Θα κριθούμε από τη γρήγορη και ποιοτική κατασκευή του. Και εμείς θέλουμε να είμαστε λειτουργικοί και αποδοτικοί».

Ο κ. Αντωνακόπουλος σημείωσε ότι και τις προηγούμενες δεκαετίες έγιναν έργα και παρεμβάσεις στο λιμάνι για να φτάσει στο σημείο θα δέχεται κρουαζιερόπλοια, υπογραμμίζοντας όμως ότι για το συγκεκριμένο έργο είχε σημειωθεί μεγάλη καθυστέρηση, με ευθύνη παρελθοντικών διοικήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Τα έργα που πρόκειται να γίνουν εδώ, προορίζονταν αρχικά για το Αίγιο. Και επειδή η αρχαιολογική υπηρεσία δεν έδωσε άδεια, μετέφεραν τα χρήματα. Δηλαδή κάποιοι προτιμούσαν έργα στο Αίγιο που δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει μεγάλο λιμάνι και να δέχεται κρουαζιερόπλοια! Γι’ αυτό υπήρξε και μεγάλη καθυστέρηση».

Αναφορικά με το χρόνο υλοποίησης του έργου, ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα γίνει στον εκτιμώμενο χρόνο καθώς η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο πληροί όλες της προϋποθέσεις. «Η κατασκευαστική εταιρεία έχει πολύ καλό βιογραφικό και μας δημιουργεί αισιοδοξία ότι οι εργασίες θα γίνουν στους σωστούς χρόνους. Πρέπει να επιδειχθεί μεγαλύτερο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων που είναι ο Δήμος Πύργου και το Λιμενικό Ταμείο και η Περιφέρεια που εκτελεί το έργο με χρήματα της Ε.Ε.».

Τέλος ο υπεύθυνος ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης Γιάννης Καμπιώτης τόνισε ότι το έργο θα είναι φυλασσόμενο και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα