17/06/202119:35

EURO 2020: Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1: Τη νίκησε και την καταδίκασε

Η Ουκρανία πανηγύρισε την πρώτη νίκη με το 2-1 επί της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία υπέστη τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στο Euro 2020.

Οι δύο ομάδες είχαν ηττηθεί στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων, οπότε η νίκη τώρα ήταν υποχρεωτική. Αυτό έδειξε να το αντιλήφθηκε πρώτη η Ουκρανία, η οποία απείλησε στο 8′ με το σουτ του Μαλινόφσκι που απέκρουσε με υπερπροσπάθεια ο Ντιμιτριέφσκι, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γιαρμολένκο στο 28′ και τελικά άνοιξε το σκορ με τον ίδιο παίκτη δευτερόλεπτα μετά: Κόρνερ, τακουνάκι του Καραβάεφ και στο δεύτερο δοκάρι ο Γιαρμολένκο έκανε το 1-0.

Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 34′, τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για την ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο, αφού ο Γιαρμολένκο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε σωστά, βρίσκοντας δίχτυα ξανά (2-0). Όλα καλά, δηλαδή, για την Ουκρανία στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήρθε η αντίδραση του αντιπάλου.

Η Βόρεια Μακεδονία κέρδισε πέναλτι με τον Πάντεφ στο 55′ μετά το δοκάρι του Τραικόφσκι, με τον Αλιόσκι να εκτελεί, να ηττάται από τον Μπούστσκαν αλλά να σκοράρει στην επαναφορά (2-1). Η γειτονική χώρα πήρε τα πάνω της από τη στιγμή που μείωσε και προσπάθησε να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά οι καλύτερες φάσεις ήταν για τους Ουκρανούς, όπως αυτή στο 74′ με τον Τσιγκάνκοφ να πλασάρει άουτ από εξαιρετική θέση.

Ενα 10λεπτο μετά η ομάδα του Σεφτσένκο είχε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία για το τρίτο γκολ, αφού πήρε πέναλτι για χέρι, αλλά ο Ντιμιτριέφσκι απέκρουσε την εκτέλεση του Μαλινόφσκι και κράτησε το 2-1. Έστω κι έτσι, όμως, η Ουκρανία πήρε τη νίκη και ελπίζει για πρόκριση στους «16».

Ουκρανία: Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Μαλινόφσκι, Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμόλενκο (70′ Μπεσέντιν), Σαπαρένκο (78′ Σίντορτσουκ), Γιαρέμτσουκ (70′ Τσιγκάνκοφ).

Βόρεια Μακεδονία: Ντιμιτριέφσκι, Μούσλιου, Στ. Ριστόβσκι, Ντ. Βελκόβσκι (86′ Τρικόφσκι), Νικόλοφ (46′ Τραϊκόφσκι), Αλιόσκι, Αντέμι (85′ Ριστέφσκι), Σπιρόφσκι (46′ Τσουρλίνοφ), Μπάρντι (77′ Αβραμόφσκι), Έλμας, Πάντεφ.

newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα