11/06/202123:59

Euro 2020, Τουρκία-Ιταλία 0-3: Τριάρα και με το δεξί για τη «Σκουάντρα Ατζούρα»

Η Ιταλία διέλυσε με 3-0 την Τουρκία στο Ολίμπικο, μπήκε με το δεξί στο Euro 2020 και άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της διοργάνωσης

Ιδανικότερη πρεμιέρα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ρομπέρτο Μαντσίνι! Η Ιταλία ήταν εξαιρετική, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και διέλυσε με 3-0 στην πρεμιέρα του ΕURO την Τουρκία. Ηταν η πρώτη τριάρα σε τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και με το… καλησπέρα της διοργάνωσης έδειξε ικανή για μεγάλα πράγματα! Εξαιρετική επιθετικά, εντυπωσιακή αμυντικά η Ιταλία, κράτησε για ένατο διαδοχικό ματς το μηδέν στην άμυνα. Οσο για τους Τούρκους, δεν έδειξαν τίποτα από την καλή εικόνα των προκριματικών, στηρίχθηκαν στην άμυνα και μετά το αυτογκόλ κατέρρευσαν….

Φουλ πίεση, φωνές για πέναλτι, αλλά…

Η Ιταλία μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει από το πρώτο λεπτό, πήρε τον έλεγχο και η πίεση έγινε αισθητή από το πρώτο λεπτό. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι εξαιρετικά στημένοι, δεν είχαν όρεξη για ρίσκα, πειθαρχημένοι αμυντικά κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» Λοκατέλι, Ζορζίνιο και να περιορίσουν αισθητά τους κινδύνους από τον άξονα. Ο Σπινατσόλα από τα αριστερά είχε χώρους, αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους ανοιχτούς για να τροφοδοτήσει Ινσίνιε και Ιμόμπιλε. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 17′ και ήταν η πρώτη φορά που ο Ινσίνιε βρέθηκε ακάλυπτος, αλλά το σουτ πέρασε άουτ.

Οι Ιταλοί ανέβασαν ρυθμό και απείλησαν από στημένη φάση, αλλά στο 22′ ο Τσακίρ είχε τεράστια επέμβαση στην κεφαλιά του Κιελίνι. Οι Τούρκοι δεν άλλαξαν πλάνο, το 4-1-4-1 παρέμεινε και όταν ο Γιλμάζ έβρισκε χώρους έβγαζε την ομάδα από την περιοχή. Η κατοχή έφτασε στο 70% για τους Ατζούρι, αλλά χρειάστηκε να φτάσουμε στο 33′ για να δούμε μια καλή φάση από τον Ιμόμπιλε.

Η ομάδα του Γκιουνές ανταποκρινόταν εξαιρετικά στην πίεση των Ιταλών, αλλά δημιουργικά ήταν ανύπαρκτη. Στο 44′ είχαμε τη φάση που συζητήθηκε αρκετά, όταν από σέντρα του Σπινατσόλα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσέλικ, αλλά Μάκελι και VAR, αγνόησαν τις φωνές των Ιταλών. Ηταν το 7ο παιχνίδι από τα 16 σε πρεμιέρα Euro που δεν σημειώθηκε γκολ στο α’ μέρος και το δεύτερο της Ιταλίας.

Το αυτογκόλ άνοιξε το δρόμο για τους Ιταλούς

Ο Γκιουνές πέρασε στο ματς τον Ουντέρ, θέλοντας να κάνει την Τουρκία πιο επικίνδυνη και στο 51΄ ο παίκτης της Ρόμα έκανε την πρώτη τελική των Τούρκων! Οι Τούρκοι άνοιξαν το παιχνίδι τους, αλλά έτσι έδωσαν χώρους στην Ιταλία! Οι Ατζούρι το εκμεταλλεύθηκαν και στο 53′ άνοιξαν το σκορ.

Πρωταγωνιστής ο Μπεράρντι που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, μοιραίος ο Ντεμιράλ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ηταν το τέλειο σενέριο για την ομάδα του Μαντσίνι. Οι Τούρκοι… έχασαν με την είσοδο του Ουντέρ, η Ιταλία είχε χώρους και απειλούσε.

Ετσι, στο 66′ ήρθε το 2-0, όταν από σουτ του Σπινατσόλα κι επέμβαση του Τσακίρ, ο Ιμόμπιλε πέτυχε το 14ο του τέρμα με τα χρώματα της εθνικής, αλλά και το πρώτο του σε ένα μεγάλο τουρνουά με τους Ατζούρι. Η Τουρκία δεν μπορούσε να αντιδράσει, η ομάδα του Μαντσίνι έκανε ό,τι ήθελε και στο 79’ ήρθε και το τρίτο γκολ.

Λάθος του Τσακίρ, η μπάλα… κρύφτηκε και ο Ινσίνιε από πάσα του Ιμόμπιλε πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα διαμορφώνοντας το 3-0.

gazzetta.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα