10/06/202112:14

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική προστασία της Ηλείας

Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική προστασία της Ηλείας

Πλέον ενισχυμένα φέτος τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα – Πρόσθετη ενίσχυση επίγειων μέσων

 

 

Με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη και με το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ν. Ηλείας, κ. Βασίλη Σολδάτο, επικοινώνησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος και του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική προστασία της Ηλείας, καθώς έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος.

Συζήτησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Νομού σε επίπεδο εξοπλισμού, αλλά και τον σχεδιασμό για τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, τα οποία είναι πιο ενισχυμένα φέτος από κάθε άλλη φορά, καθώς εκτός από τα δύο PZL, τα δύο Canadair και το ελικόπτερο Έρικσον που έχουν ήδη «εγκατασταθεί» στην Ανδραβίδα, στην Ηλεία αναμένονται και δύο αεροσκάφη τύπου AIR TRACTOR από τα συνολικά έξι που μίσθωσε φέτος για πρώτη φορά η Ελλάδα.

Η κα Βουλευτής ζήτησε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος την περαιτέρω ενίσχυση των επίγειων μέσων πυρόσβεσης, μεταξύ άλλων, με πυροσβεστικά οχήματα τύπου Dakota, καθώς και σωλήνες πυρόσβεσης.

Η κα Βουλευτής ενημερώθηκε δε για τις ασκήσεις αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς με κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2021» που διενεργούνται σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η κα Αυγερινοπούλου, μετά την επικοινωνία τους, δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο ετοιμότητας και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης είναι φέτος πιο ενισχυμένα από κάθε άλλη φορά. Η προστασία της φύσης και των δασών μας είναι δουλειά όλων μας και γι’ αυτόν το λόγο όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά πρέπει να μεριμνά, να φροντίζει και να προστατεύει το δάσος. Πρέπει να προλάβουμε και να περιορίσουμε δραστικά φέτος τις ανθρωπογενείς καταστροφές. Τα δάση είναι ο «πράσινος πνεύμονας» του πλανήτη, από αυτόν εξαρτάται η ζωή και η υγεία μας, και τον οποίο και οφείλουμε να προστατεύσουμε».

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα