03/06/202109:04

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: “Καθυστερήσεις, παρατάσεις και… συμπράξεις και η … επιχείρηση της Τριανταφυλλιάς!!”

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ : Η… «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ» ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Καθυστερήσεις, παρατάσεις και… συμπράξεις

και η … επιχείρηση της Τριανταφυλλιάς  !!

 

Τι γνώριζαν μέχρι τώρα και τι πρέπει να μάθουν οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας !

  • Η Δημ. Αρχή νυν και πρώην Δήμαρχος  και δημοτικοί σύμβουλοι που συμπορεύτηκαν … «αμίλητοι» μαζί τους  ας μην ξεχνούν ότι :
  • Τους πολλούς μπορούν να τους κοροϊδεύουν για λίγο..
  • Τους λίγους μπορούν να τους κοροϊδεύουν για πολύ….
  • Όλους όμως για πάντα δεν γίνεται να τους κοροΪδεύουν !

 

 

Αποκαλυπτικός  και «πολύ διαβασμένος» για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και το ιστορικό του έργου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αναφέρεται σήμερα στο θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά  με στοιχεία που ίσως πολλοί ακόμη  δεν γνωρίζουν…

Ο ίδιος  «φέρνει στο φως»  την διαδικασία όπως την αποκαλύπτει με βάση την προσωπική του έρευνα τονίζοντας ότι είναι καθήκον του και υποχρέωσή του να ενημερώνει τους συμπατριώτες του  με τη δέσμευση ότι με την δική τους εμπιστοσύνη ως Δήμαρχος του τόπου θα περάσει «από κόσκινο» κάθε σύμβαση και οικονομική συμφωνία που έχει γίνει.

Ειδικότερα στο Α΄ Μέρος των δηλώσεών του για την υπόθεση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων επισημαίνει :

 

«Πραγματικά «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!…» Αυτό θα διαπιστώσει κάποιος που παρακολουθεί την πορεία και τη μέχρι τώρα διαχείριση της υπό κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά και στα όρια των Δήμων Ήλιδας και Πύργου.

Και φυσικά πρωτοστατούσαν και εξακολουθούν να το κάνουν οι κ. κ. Λυμπέρης και Χριστοδουλόπουλος

Ας δούμε όμως τώρα τα πράγματα με τη σειρά και την ανάλογη προσοχή : Τη σύμβαση σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Ηλείας υπέγραψε ως μέλος της Ένωσης Εταιριών με την «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» και την «ΑΑΓΗΣ ΑΕ» η εταιρία J&P – ΑΒΑΞ”

To ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 39,5 εκατομμύρια ευρώ και αποσκοπεί στην παροχή ενός αποτελεσματικού συστήματος επεξεργασίας Αστικών Αποβλήτων που παράγονται στο Νομό μας με μέγιστη  δυναμικότητα 80.000 τόνων ανά έτος.

Η διάρκεια κατασκευής του έργου, έχει προσδιοριστεί  στους 22 μήνες  και εκεί συμπεριλαμβάνονται και 4 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας ενώ η συνολική περίοδος κανονικής λειτουργίας του θα είναι για 25 έτη και δύο μήνες.

Ο ιδιωτικός φορέας σύμπραξης μεταξύ άλλων αναλαμβάνει τις εξής υποχρεώσεις :

Τη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων

Τη χρηματοδότηση του έργου με ιδία και χρηματοδοτικά κεφάλαια και με την χρηματοδοτική συμβολή του Δήμου Ήλιδας…

Την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων δευτερογενών προϊόντων όπως π. χ  τα ανακυκλώσιμα υλικά το βιοαέριο, την ενέργεια το κομπόστ κλπ.

Τη μεταφορά του υπολλείματος από την επεξεργασία σε ειδικό χώρο (ΧΥΤΥ)

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΣΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΤΕ;

Ερωτώ λοιπόν μετά από τα παραπάνω κ. Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη για ποιο λόγο θα πρέπει να υπάρχει χρηματοδοτική συμβολή του Δήμου Ήλιδας στη χρηματοδότηση του έργου;

Για ποιο ποσό συζητάς και δεσμεύεις το Δήμο αποφασίζοντας για εμάς χωρίς εμάς κ. Λυμπέρη;

Οφείλεις να καταλάβεις ότι εκπροσωπείς το λαό του Δήμου Ήλιδας ως Δήμαρχος αλλά δεν έχεις εξουσιοδότηση  ανοικτής επιταγής οικονομικής διαχείρισης του Δήμου.

Απάντησέ μας για ποιο λόγο εν κρυπτώ … δεσμεύεις το Δήμο και κατ’  επέκταση τους πολίτες του λες και είναι ιδιοκτησία σου ή πληρώνεις από την τσέπη σου και δεν δεσμεύεις τον Φορέα Σύμπραξης για εμπορική συνεκμετάλλευση των παραγόμενων δευτερογενών προϊόντων;

Απευθύνομαι όμως και στον πρώην Δήμαρχο κ. Χριστοδουλόπουλο που κατά τη λαϊκή έκφραση «έχει λουφάξει…» και δεν εμφανίζεται καν να μας πει τι έχει πράξει επί πενταετίας και ο ίδιος! Και βεβαίως να μας πουν και οι δυο αν συμπράττουν ως δημοτικές παρατάξεις μεταξύ τους!!

 

Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ο ενημερωμένος πολίτης είναι σίγουρα και … υποψιασμένος πολίτης! Όταν λοιπόν αυτός ο πολίτης αντιμετωπίζεται με απαξίωση, με αδιαφορία, με κοροϊδία και εμπαιγμό, δείγμα αχαριστίας των Δημοτικών Αρχών που … «έλαμψαν» με τα έργα και τις ημέρες τους στο Δήμο επί δεκαετίες  και ενώ ο «χορός» των εκατομμυρίων έδινε και έπαιρνε χωρίς όμως αποτέλεσμα, τότε είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η ανατροπή και η αλλαγή πορείας στο Δήμο Ήλιδας.

 

ΜΑ… ΔΩΔΕΚΑ

ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ;;

Στις 12 Μαρτίου 2019 υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και του αναδόχου για την κατασκευή της Μονάδας. Η υπογραφή της σύμβασης θα μπορούσε να είχε συντελεστεί από το 2014 – 2015 αν αρχικώς ο ΣΥΡΙΖΑ με την ιδεολογία του «Φαραωνικού έργου» δεν άφηνε στάσιμο το έργο αλλά και ο τότε Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος δεν έδινε δώδεκα παρατάσεις (!) στην ανάδοχο εταιρία.

κ. Χριστοδουλόπουλε δώσε μια τεκμηριωμένη δημόσια απάντηση: Γιατί δώδεκα παρατάσεις;; Ποιος ο λόγος και γιατί τόση εμμονή σε αυτές;

Σύμφωνα τώρα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (αστικών) για το νομό μας, και το νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα  με το υπ. αριθ. 100561/05 – 07 -06 έγγραφο της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ γνωμοδοτήθηκε θετικά η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ΧΥΤΥ Ν. Ηλείας στη θέση Τριανταφυλλιά.

Με το υπ. αριθ. γνωμοδοτήθηκε θετικά /25 – 10 -07 έγγραφο της ΕΥΠΕ του ΥΠΕΧΩΔΕ η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Εργοστάσιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας» στην ίδια θέση, δηλαδή στην Τριανταφυλλιά.

Με προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη στις 22 – 04 – 20008  μεταξύ Δήμου Αμαλιάδας, Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και ΤΕΔΚ Ηλείας, ο Δήμος Αμαλιάδας αναλαμβάνει Φορέας Υλοποίησης των αναγκαίων μελετών για την ωρίμανση του έργου : «Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων, Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας και χώρος Υγειονομικής Ταφής υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Ν. Ηλείας. Έτσι, στις 05 – 05 – 2008 με τις υπ. αριθ. 174/08 και 175/08 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας εγκρίθηκε η εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Και φθάνουμε στις 20 – 12 – 2011 που συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και προχώρησε στην απόφαση (29/2011) για την υπαγωγή φακέλου υπαγωγής του έργου : «Εργοστάσιο Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων  και Μονάδας Παραγωγής Ενέργειας και ΧΥΤΥ στην περιοχή Τριανταφυλλιάς»  στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα από το Δήμο Ήλιδας με την υπογραφή του νόμιμου εκπροσώπου του….

Στις 31 – 01 – 2012 συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας και με απόφαση  προχώρησε στη σύναψη νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων  Ν. Ηλείας  και του Δήμου Ήλιδας για το έργο «Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Ν. Ηλείας» για την υλοποίηση μέσω ΣΔΙΤ.

Και έτσι  βρισκόμαστε μετά από σειρά διαδικασιών αισίως… στις 29, 30, 31 / 01 / 2014 όπου εξετάσθηκαν οι δεσμευτικές προτάσεις  των διαγωνιζομένων εταιριών  ενώ στις 11 – 02 – 2014 ανοίχθηκαν οι οικονομικές προσφορές  τους και με την υπ. Αριθ. 32/11-02-2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου ανακηρύχθηκε προσωρινός ΙΦΣ η «Ένωση Εταιριών ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε – J&PABAJA.E – AAGHSA.E» Έτσι λοιπόν μπαίνει και στη ζωή μας και στο Δήμο Ήλιδας η εταιρία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε»

Στις 24 – 09- 2014 ζητήθηκε από τον προσωρινό ΙΦΣ να προβεί στις ενέργειες που προβλέπονται στο άρθρο 22 της πρόσκλησης υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών να προσκομίσει τα αναφερόμενα έγγραφα και δικαιολογητικά.

Στις 3 – 11 – 2014 ο προσωρινός ΙΦΣ ζήτησε την… πρώτη παράταση προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών και πράγματι έλαβε παράταση  για τη χρονική διάρκεια οριστικοποίησης συμβατικών εγγράφων έως και την 19η Δεκεμβρίου 2014.

Ο προσωρινός ΙΦΣ προσκόμισε μέρος των απαιτούμενων δικαιολογητικών και ζήτησε νέα παράταση στις 18 – 12 –  2014. Έτσι με νεότερο έγγραφο στις 19 – 12 – 2014 δόθηκε εκ νέου παράταση μέχρι 31 – 01 – 2015. Στη συνέχεια δε, με μια σειρά και άλλων εγγράφων δόθηκαν εκ νέου παρατάσεις…

Τα ερωτηματικά κ. Χριστοδουλόπουλε είναι αμείλικτα… Γιατί τόσες παρατάσεις και μάλιστα για προσκόμιση απαιτούμενων δικαιολογητικών εγγράφων τους;; Απαιτείται η απάντησή σας για οτιδήποτε σκιώδες αιρείται……

 

ΝΑ ΚΑΙ Ο ΧΥΤΥ….

Στο  μεταξύ στις 05 – 04 – 2013  είχε ξεκινήσει και η διαδικασία του διαγωνισμού για το έργο «Κατασκευή Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Π.Ε Ηλείας που ολοκληρώθηκε με την υπ. αριθ. 01/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  και κατακυρώθηκε υπέρ της Εταιρίας «ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ».  Στις 21 – 03 2014 υπεγράφη  σύμβαση με αριθ. Πρωτ. 10800 μεταξύ του Δήμου Ήλιδας και της εταιρίας «ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ»

Και βλέπουμε κατόπιν τούτου κ. Δήμαρχε και κ. Χριστοδουλόπουλε ως… δια μαγείας  η εταιρία «ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ» να είναι …. Θυγατρική της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε ΕΓΝΩΝ» (!) για το έργο : Κατασκευή Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας με προϋπολογισμό 6.711.600 ευρώ.

Σε σχέση όμως με την ανάδοχο εταιρία και άλλα ακόμη … ευτράπελα και περίεργα με την Τριανταφυλλιά και το έργο θα υπάρξει σύντομα και νέα ενημέρωση ΄συνέχεια της σημερινής ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν αναλυτικά τί τους έλεγαν και τους λένε και τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχει συμβεί….

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα