24/05/202116:53

Μιχάλης Κατρίνης: “Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν να μην κυβέρνησε ποτέ, σαν να ήρθε για πρώτη φορά στην Ηλεία”

Μιχάλης Κατρίνης: “Ο κ. Τσίπρας μίλησε σαν να μην κυβέρνησε ποτέ, σαν να ήρθε για πρώτη φορά στην Ηλεία”

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής  κ.Μιχάλης Κατρίνης, αναφερόμενος στη σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στην Ηλεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

‘’ Ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε την Ηλεία σαν να ερχόταν για πρώτη φορά. Το χειρότερο ήταν ότι μίλησε σαν να μην κυβέρνησε ποτέ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στις δεδομένες ευθύνες της κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη για τα δύο χρόνια που κυβερνά, σε ότι έχει σχέση με το δρόμο ‘’Πάτρα-Πύργος’’.

Απέφυγε όμως να κάνει αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της δικής του κυβέρνησης. Η κατάτμηση του έργου και η εμφάνιση του κ.Καλογρίτσα στο προσκήνιο, ως εργολάβου για το έργο, αποτελούν επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης που όχι μόνο δεν οδήγησαν στην υλοποίηση του έργου αλλά ματαίωσαν και την δρομολογημένη έναρξη και ολοκλήρωση του.

Μετά την κατάτμηση του έργου του δρόμου ‘’Πάτρα-Πύργος’’ που επιχείρησε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κατατμήσει και να μοιραστεί τις ευθύνες της καθυστέρησης μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, για  ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει και δεν έχει καν ξεκινήσει.

Το ίδιο ισχύει και για τα πανεπιστημιακά τμήματα Μουσειολογίας και Γεωπονίας, τα οποίο η δική του  κυβέρνηση δεν ενίσχυσε με καθηγητές, υποδομές και προσωπικό , ώστε να   αναβαθμίσει και να διασφαλίσει τη λειτουργία τους. Δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά και ήρθε η Νέα Δημοκρατία για να βάλει την ταφόπλακα, εξαντλώντας τον ‘’μεταρρυθμιστικό’’ της οίστρο στον ακαδημαϊκό ακρωτηριασμό της Ηλείας..

Ο κ.Τσίπρας, όσο δεν κυβερνούσε, μπορούσε να πείθει πολλούς. Σήμερα μπορεί να πείσει ελάχιστους, ιδιαίτερα όταν εμφανίζεται να θέλει να επανέλθει στην εξουσία με την ίδια αποτυχημένη συνταγή των υποσχέσεων, του λαϊκισμού  και της ιδεοληψίας.

Οι πολίτες της Ηλείας αναζητούν μια δημοκρατική διέξοδο, μια αληθινή ελπίδα, μια συνεκτική και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης με προοδευτικό πρόσημο.

Όσο ο κ.Τσίπρας αγνοεί ή προσπερνά αυτά τα δεδομένα, θα τον προσπερνούν και οι ίδιοι οι πολίτες.’’

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα