18/05/202120:40

Δήμος Ήλιδας: «Επέστρεψε» η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Κουρούτας- Γ. Λυμπέρης : «Δημοπρατήθηκε σήμερα και το μεγάλο έργο προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ για την προστασία της ακτής και τον εξωραϊσμό του οικισμού»

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

«Επέστρεψε» η Γαλάζια Σημαία στην παραλία της Κουρούτας

Γ. Λυμπέρης : «Δημοπρατήθηκε σήμερα και το μεγάλο έργο προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ για την προστασία της ακτής και τον εξωραϊσμό του οικισμού»

 

Δυο σημαντικές ειδήσεις που αφορούν την παραλία της Κουρούτας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης. Η πρώτη αφορά την «επιστροφή» ,μετά από ένα χρόνο που είχε χαθεί, της Γαλάζιας Σημαίας και η δεύτερη τη δημοπράτηση του έργου προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ, για την προστασία της ακτής και τον εξωραϊσμό του οικισμού.

Δυο νέα που όπως επεσήμανε ο κ. Λυμπέρης, μαζί με τα έργα υδροδότησης από το διυλιστήριο του Φράγματος Πηνειού και της αποχέτευσης, «δείχνουν» τον δρόμο της ανάπτυξης και της προσέλκυσης επενδύσεων στην περιοχή. «Η Κουρούτα», τόνισε ο Δήμαρχος Ήλιδας, «μπαίνει δυναμικά στο «κάδρο» των αναπτυσσόμενων τουριστικών περιοχών της Χώρας».

Τον κ. Λυμπέρη χθες συνόδευε ο νυν Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και πρώην πρόεδρος της Εταιρίας Ακινήτων του Δήμου Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός ο οποίος ήταν εκ των πρωτεργατών για την επιστροφή της Γαλάζιας Σημαίας στην Κουρούτα.

Επισημαίνεται ότι η Γαλάζια Σημαία αποτελεί διεθνές σύμβολο ποιότητας το οποίο απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης αλλά πρέπει να τηρούνται τα συνολικά κριτήρια που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων, επισκεπτών, προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

 

«Αυτή είναι η Κουρούτα που όλοι ονειρευόμαστε»

Στις δηλώσεις του ο κ. Λυμπέρης επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια πολύ ωραία μέρα για την Κουρούτα αφού επιστρέφει στον τόπο της η Γαλάζια Σημαία. Δεν θέλω να αναφερθώ στο παρελθόν και να μιλήσω για τις … αστοχίες της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής η οποία μας αφαίρεσε μετά από μια 20ετία τη σημαία από την πανέμορφη παραλία μας. Μετά από προσπάθειες που έκανε ο τότε Πρόεδρος της Ακινήτων και νυν Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας κ Χρήστος Παλυβός, καταφέραμε και η Γαλάζια Σημαία θα κυματίζει ξανά στην παραλία μας».

«Και αυτό», συμπλήρωσε «δεν είναι το μοναδικό ευχάριστο νέο της ημέρας αφού με την είδηση της Γαλάζιας Σημαίας ήρθε και η δημοπράτηση του μεγάλου έργου προϋπολογισμού 5,2 εκ ευρώ για την προστασία της ακτής της αντιρρύπανσης από τους χείμαρρους και τον εξωραϊσμό του οικισμού. Στόχος μας είναι η περιοχή με τα έργα που θα γίνουν να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο παραλιακό οικισμό που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα συμβάλει την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Ο Δήμος Ήλιδας έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να δημιουργήσει τις υποδομές – ύδρευση από το διυλιστήριο και αποχέτευση – και απομένει ο ιδιωτικός παράγοντας να μπει δυναμικά στην περιοχή. Αυτή είναι η Κουρούτα που όλοι ονειρευόμαστε και τελικά μετά την ολοκλήρωση των έργων θα απολαύσουμε».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα