18/05/202113:59

Διοικητής Νοσοκομείου Πύργου Χρ. Χριστόπουλος: «Εγινα ο Κακός γιατί έσπασα αβγά»

Εχει γίνει ο άνθρωπος της περιόδου. Στο πρόσωπό του μέλη της ιατρικής κοινότητας βλέπουν την αιτία της υπολειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου του Πύργου.

Η «Π» εντόπισε τον «αυταρχικό» – ένας άλλος χαρακτηρισμός που του αποδίδουν απλόχερα οι γιατροί- διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Χριστόπουλο, ο οποίος ευχαρίστως μας μίλησε.

Χωρίς δισταγμό απαντάει στα όσα του καταμαρτυρούν ενώ μας κάλεσε να επισκεφτούμε το νοσοκομείο για να τα πούμε διαζώσης και να μας δείξει τα διάφορα έγγραφα που αποδεικνύουν τα λεγόμενά του.

Ποιος είναι τελικά ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου που σπέρνει τον τρόμο και απωθεί γιατρούς να ανταποκριθούν στις προκηρύξεις και μάλιστα για μόνιμες θέσεις;

Στην καταγωγή του είναι Πατρινός. Είναι ο ίδιος γιατρός, έχοντας μία θητεία 40 ετών. Τα 30 χρόνια υπηρέτησε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και τα άλλα 10 στον Πύργο ως διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ισως αυτή η δεκαετία να είναι και η αιτία του προβλήματος. Η δεκαετής θητεία του στο νοσοκομείο του Πύργου έχει ως αποτέλεσμα να γνωρίζει πρόσωπα, καταστάσεις, εγκατεστημένες νοοτροπίες και να μπορεί να διαβάζει πίσω από το προφανές.

«Πρέπει να μαθευτεί η πραγματικότητα. Μέχρι τώρα δυστυχώς κυριαρχούν τα ψεύδη που έχουν σπείρει. Λέτε μετά από 40 χρόνια ιατρικής πορείας να έγινα ιατρομάχος» μας ανέφερε αρχικά ο κ. Χριστόπουλος και προσθέτει:

«Με πολεμούν διότι εγώ επέλεξα να σπάσω αυγά και να καλύψω καταστάσεις. Ετσι έγινα ο κακός. Ένας τέτοιος διοικητής δεν τους έκανε. Δεν είμαι όμως μόνο εγώ που έχω υποστεί τη μήνη τους. Και τον προηγούμενο διοικητή τον είχαν μηνύσει και τον είχαν στείλει στην Αρχή Διαφάνειας. Γενικά όποιος επιχείρησε να αλλάξει τα δεδομένα βρέθηκε στο στόχαστρο».

Τι συνθέτει τελικά το πορτρέτο του τρομακτικού διοικητή;

@ Σας κατηγορούν, οι παραιτηθείσες γιατροί από την Παθολογική Κλινική, ότι όταν δήλωναν αναρρωτικές στέλνατε γιατρό στο σπίτι να της ελέγξει. Είναι έτσι; Τον ρωτήσαμε.

«Είναι μία μεγάλη ιστορία και οι αναρρωτικές άδειες στο νοσοκομείο Πύργου. Κι αυτή η ιστορία με ανάγκασε ώστε να καταθέσω ακόμα και μηνυτήριες αναφορές. Με έχουν μηνύσει βέβαια και οι τρεις κυρίες που παραιτήθηκαν από την Παθολογική Κλινική. Τι τους ζήτησα; Να κάνουν μία εφημερία επιπλέον. Καμία δεν ανταποκρίθηκε σε αυτή την έκκληση και την παράκλησή μου. Τι έκαναν; Πήραν αναρρωτικές άδειες και άφησαν πίσω έναν γιατρό ο οποίος εφημέρευε και την προηγούμενη μέρα. Τις εγκάλεσα γι’ αυτή τους την ενέργεια. Αυτό ήταν το έγκλημά μου. Προσπάθησα να σπάσω τις συντεχνίες. Κι αυτό ενόχλησε»

@ Στις καταγγελίες της η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών σας χρεώνει 15 παραιτήσεις γιατρών από το νοσοκομείο του Πύργου.

«Δεν υπάρχουν 15 παραιτήσεις. Οι παραιτήσεις είναι συνολικά 5. Οι τρεις αφορούν την Παθολογική Κλινική και οι άλλες δύο κυρίες από τη ΜΕΘ. Στην αιτιολογία της παραίτησής τους δεν αναφέρουν αυτά που λέγονται δημοσίως αλλά ”για κατάληψη ετέρας θέσης στο ΕΣΥ”. Και πράγματι οι δύο της ΜΕΘ έχουν αναλάβει καθήκοντα στο Σωτηρία της Αθήνας και οι τρεις της Παθολογικής σε άλλα νοσοκομεία. Μάλιστα οι δύο είναι στην Πάτρα απ’ όπου και κατάγονται. Αυτό δεν είναι παραίτηση. Είναι βελτίωση θέσης με βάση βέβαια τις προσωπικές τους ανάγκες. Οι άλλοι δέκα που επικαλούνται είναι συνταξιοδοτήσεις και λήξεις συμβάσεων επικουρικών. Αυτά γιατί τα μετρούν ως παραιτήσεις;»

@ Κάτι άλλο που σας προσάπτουν είναι ότι υποβάλλετε τους γιατρούς σε υπερεργασία. Τι απαντάτε;

«Δεν μου συγχώρησαν ποτέ ότι δημιούργησα ΜΕΘ κορονοϊού 7 κλινών, Κλινική Κορονοϊού 35 κλινών και άλλες 17 κλίνες για τα ύποπτα κρούσματα. Αυτό δεν είναι το καθήκον μου; Επρεπε να αφήσω 200.00 κόσμο να τρέχουν γύρω – γύρω ή να εξασφαλίσω ένα στόλο ασθενοφόρων για να μεταφέρουν τους ασθενείς στα ήδη κορεσμένα νοσοκομεία της Πάτρας; Πάλι δεν θα με κατήγγειλαν γι’ αυτό οι Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών;

@ Πώς εξηγείτε ότι κανένας γιατρός δεν ανταποκρίνεται στις προκηρύξεις για μόνιμες προσλήψεις; Οι συνδικαλιστές των γιατρών αναφέρουν ότι η κακή σας φήμη είναι αυτή που προκαλεί την άρνηση.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το αρνητικό κλίμα το έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι. Υπήρχε ένα κατεστημένο στο νοσοκομείο που απωθεί τον κόσμο να έρθει εδώ να εργαστεί. Αυτό δεν το δημιούργησα εγώ. Γιατί το πρόβλημα υπάρχει μόνο στην Παθολογική Κλινική; Οποιος είναι διαθέσιμος να εργαστεί στο σύστημα υγείας θα έρθει και θα αναλάβει καθήκοντα. Σήμερα η Κλινική λειτουργεί μόνο με τον διευθυντή και φυσικά τη συνδρομή των μετακινούμενων γιατρών από την Πάτρα ή αλλού η οποία σαφώς δεν αποτελεί λύση. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε την οριστική λύση με την προκήρυξη των θέσεων με κίνητρα. Αυτό συζητήσαμε με τον γγ Γιάννη Κωτσιόπουλο, που μας επισκέφτηκε προχθές και αυτό έχει δρομολογήσει και ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, που ασχολείται συνεχώς με το νοσοκομείο μας».

pelop.gr

Της Μαρίνας Ριζογιάννη

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα