11/05/202121:09

Πύργος: Επαναλειτουργία των Δικαστηρίων και διεξαγωγή δικών

Ξεκίνησε χθες και στην Ηλεία η επαναλειτουργία των Δικαστηρίων με την εκδίκαση υποθέσεων, σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που ορίζει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το διάστημα από τη Δευτέρα 10 Μαΐου έως και την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.

Στα πλαίσια της νέας ΚΥΑ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται τα εξής:

–Για τις διοικητικές υποθέσεις:

Με την επιφύλαξη του άρθρου 82 του ν. 4790/2021 (Α’ 48), αναστέλλονται οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες για τη διενέργεια διαδικαστικών πράξεων και άλλων ενεργειών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων. Καθώς και οι προθεσμίες της παραγραφής των συναφών αξιώσεων. Δεν αναστέλλονται οι προθεσμίες που αφορούν τις υποθέσεις ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Καθώς και αυτές του προσυμβατικού ελέγχου ενώπιον του Εβδόμου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Για τις ποινικές υποθέσεις:

Εξαιρούνται της αναστολής και διεξάγεται κανονικά:

1. Η εκδίκαση αυτόφωρων πλημμελημάτων, εφόσον αφορά κατηγορούμενο που κρατείται δυνάμει των διατάξεων περί αυτόφωρης διαδικασίας

2. Η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους (ανεξάρτητα από τον χρόνο συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης)

3. Οι ποινικές δίκες που αφορούν κακουργήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.12.2023. Καθώς και πλημμελήματα, ο χρόνος παραγραφής των οποίων συμπληρώνεται εντός του χρονικού διαστήματος από την έναρξη της αναστολής μέχρι και τις 31.12.2022.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα