11/05/202112:33

Λ. Μενδώνη: «Ο δρόμος προς τη Δύση ξεκινά από την Ολυμπία»- Στις προτάσεις για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών η Αρχαία Ολυμπία

Στις προτάσεις για τη δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών που έχουν υποβληθεί  στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται η Ολυμπία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Ο δρόμος προς τη Δύση, ξεκινάει  από την Ολυμπία. Ήδη από το 2019 έχουμε πει την πολιτική  που θέλουμε να εφαρμόσουμε  στον αρχαιολογικό χώρο της  αρχαίας Ολυμπίας, με την  αποκατάσταση  των μνημείων της Ρωμαϊκής  Περιόδου, που στην πραγματικότητα  αποδίδονται πολύ σημαντικά μνημεία, τα οποία μέχρι σήμερα δεν  έχουν τύχει της ανάλογης φροντίδας  αναστήλωσης και  αποκατάστασης, με στόχο αφενός μεν να διευρύνουμε  την παραμονή του επισκέπτη  στον αρχαιολογικό χώρο, αλλά  και να του δώσουμε να αντιληφθεί  ότι η Ολυμπία δεν ήταν μόνο  την περίοδο της Κλασικής Αρχαιότητας  ένα πολύ σημαντικό, ένα πάρα, πάρα πολύ σημαντικό κέντρο  καθώς φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς  Αγώνες.

Έτσι, λοιπόν, στην Ολυμπία  που είναι από τα πρώτα έργα  που θα ξεκινήσουν, καθώς οι  μελέτες είναι σχεδόν έτοιμες  και ολοκληρώνονται τον Ιούνιο  του 2021, ξεκινάμε με την  αποκατάσταση  και στερέωση των Θερμών του  Λεωνιδαίου, την  αποκατάσταση και  συντήρηση του συγκροτήματος  των Νοτίων Θερμών, την  αποκατάσταση  και συντήρηση της Παλαιοχριστιανικής  Βασιλικής, η οποία ταυτίζεται  στην πρωιμότερη φάση της με  το εργαστήριο του Φειδία», είπε η κ. Μενδώνη.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα