10/05/202122:33

Νότια Αφρική: Αληθινή μάχη για το στέμμα στη φυλή των Ζουλού

Νότια Αφρική: Αληθινή μάχη για το στέμμα στη φυλή των Ζουλού

Δίνουν και παίρνουν οι συγκρούσεις στη βασιλική οικογένεια των Ζουλού

Ένα αληθινό «Game of thrones» παίζεται στη φυλή των Ζουλού στη Νότια Αφρική μετά τον θάνατο της 65χρονης βασίλισσας Μαντφόμπι, ακριβώς δύο μήνες μετά το θάνατο του βασιλιά Γκούντ-Γουίλ Ζουελιτίνι.

Οι Ζουλού ακολούθησαν τη βασίλισσα στην τελευταία της κατοικία με όλες τις τιμές. «Είμαστε πολύ λυπημένοι γιατί ήταν εκείνη που θα γινόταν βασίλισσα. Τώρα ως έθνος και ως αξιωματικοί του βασιλιά των Ζουλού είμαστε χαμένοι» σημείωσε ο Τζέιμς Νουάντρε, φύλαρχος των Ζουλού.

Αν και η Μαντφόμπι ήταν η τρίτη σύζυγος του βασιλιά, είχε οριστεί από τον ίδιο με διαθήκη ως «ενδιάμεση διάδοχος» μέχρι να ανέβει στο θρόνο ένα από τα 28 παιδιά, τα οποία απέκτησε με τις έξι συζύγους του. Ο λόγος για αυτή την επιλογή είχε να κάνει με το ήταν αδελφή του βασιλιά της Σουαζιλάνδης και η μόνη από τις έξι συζύγους του Ζουελιτίνι που στις φλέβες της έτρεχε «βασιλικό αίμα».

Εξαιτίας όλων αυτών υπάρχουν φήμες ότι έπεσε θύμα δηλητηρίασης. Η πρώτη σύζυγος του βασιλιά πάντως έχει, ήδη, ξεκινήσει τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να διεκδικήσει τη μισή από την τεράστια περιουσία του. Οι τέσσερις κόρες της είναι τα μόνα από τα 28 παιδιά του Ζουελιτίνι που έχουν νόμιμο δικαίωμα στο θρόνο.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα