18/04/202112:09

Πύργος: Ανακοινώσεις Σωματείων για αγωνιστικό εορτασμό της 1ης Μάη με Απεργία 6 ΜΑΗ- Σύσκεψη Σωματείων για Απεργία 6 ΜΑΗ

Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας – Όλοι και όλες στην Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10:30πμ στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο – Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να φέρει για ψήφιση το άθλιο νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, που φέρνει τις «ανατροπές του αιώνα»

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν από τον αγωνιστικό απεργιακό εορτασμό της Πρωτομαγιάς.  Μια Πρωτομαγιά που θα γιορταστεί μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες για τους εργάτες όλου του κόσμου που σήμερα βιώνουν τα αποτελέσματα της νέας κρίσης που βαθαίνει, της πανδημίας που αφήνει καθημερινά χιλιάδες νεκρούς, αλλά και την ένταση, προετοιμασία νέων πολεμικών συγκρούσεων.

Μοναδικό μας όπλο απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα είναι η οργάνωσή μας, ο αγώνας, η Αλληλεγγύη. Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος του. Όλοι μαζί, με μπροστάρηδες τα συνδικάτα μας μπορούμε να χτίσουμε την ενότητα της εργατικής τάξης, να κάνουμε πράξη το σύνθημα “Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε”.

H Πρωτομαγιά, μέρα σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, βαμμένη με το αίμα εκατομμυρίων εργατών, στο Σικάγο, στην Καισαριανή, σε χιλιάδες τόπους μαρτυρίου, όπου Γης, μας δείχνει το δρόμο. Απαιτεί σήμερα κοινό, μαζικό και οργανωμένο αγώνα για την υπεράσπιση κατακτήσεων απέναντι στις ορέξεις κεφαλαίου – ΕΕ – κυβερνήσεων, αλλά και πάλη για τις πραγματικές ανάγκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ιδιαίτερα σήμερα, που 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη  πρωτομαγιά του Σικάγο για το 8ωρο και 101 χρόνια μετά την καθιέρωση με νόμο του 8ωρου στην Ελλάδα, μια κατάκτηση που για να κατοχυρωθεί χρειάστηκαν ποτάμια αίματος και σκληροί αγώνες της τάξης μας, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να το καταργήσει. Φέρνει νόμο για την επιβολή της 10ωρης εργασίας και την κατάργηση αμοιβής των υπερωριών.

Τώρα είναι η ώρα! Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλα τα συνδικάτα, σε όλη την εργατική τάξη. Η κατάθεση αυτού του νομοσχεδίου είναι αιτία πολέμου για μας.

Επιδιώκουν, οι εργαζόμενοι ως σύγχρονοι σκλάβοι να αναγκάζονται να δουλεύουν 10 ώρες με απλήρωτες υπερωρίες για σχεδόν 6 μήνες, με μόνη εργοδοτική δέσμευση την απόδοση λίγων ημερών άδειας στο ίδιο διάστημα. Επιδιώκουν να μετατρέψουν όλη την Ελλάδα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη, που οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα είναι πλήρως ελεύθεροι να απασχολούν όποτε και όσο θέλουν τους εργαζόμενους, να τους πληρώνουν από μισθούς των 200 ευρώ, να τους έχουν στη διάθεσή τους 7 μέρες τη βδομάδα.

Έχεις πείρα! Αξιοποίησέ την!

Δεν θα πληρώσουμε ξανά το μάρμαρο μιας κρίσης για την οποία δεν ευθυνόμαστε εμείς! Δεν θα σκοτωθούμε εμείς για τα κέρδη τους!

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, σε όλους αυτούς που σήμερα αγωνιούν και προβληματίζονται, στη νεολαία, σε όλους τους μαζικούς φορείς της Ηλείας που συναντηθήκαμε σε αγώνες και διεκδικήσεις.

Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού!

Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνολικά τους εργαζόμενους να προσπεράσουν τα παιχνίδια της ήδη απαξιωμένης ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που θέλει να γιορτάσει μαζί με την κυβέρνηση την κατάργηση του 8ώρου. Συντασσόμενοι πλήρως με το Υπουργείο εργασίας αρνήθηκαν επιδεικτικά την πρόταση εκατοντάδων σωματείων και συνδικαλιστών για να γιορταστεί η Πρωτομαγιά αγωνιστικά, απεργιακά στις 6 Μάη και επικύρωσαν την πρόταση του “υπουργού του δεκάωρου” για την Τρίτη του Πάσχα!

Δεν κάνουμε πίσω! Οργανώνουμε την απεργιακή μας απάντηση την Πέμπτη 6 Μάη, με το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά της 1ης Μάη, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας και απαντώντας αγωνιστικά στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης που φέρνει τις ανατροπές του αιώνα.

Εμείς οι εργάτες και οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις αποφασίζουμε πότε θα γιορτάσουμε τη δική μας μέρα, τη δική μας Πρωτομαγιά. Εμείς αποφασίζουμε πότε και πώς θα τιμήσουμε τους αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας. Γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία των εργατών και δεν είναι υπόθεση καμίας κυβέρνησης και κανενός νόμου.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού και νοσηλευτικού) όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Ηλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ – ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Η 1η Μάη είναι φάρος των αγώνων για όλη την εργατική τάξη. Είναι η μέρα που βάφτηκε με το αίμα των εργατών, από το 1886 στο Σικάγο, το 1936 στη Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, μέχρι και σήμερα.

Χιλιάδες εργάτες έδωσαν την ίδια τους τη ζωή για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, για μια κοινωνία πιο δίκαιη, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα σ’ αυτούς που πλουτίζουν από το δικό μας κόπο και ιδρώτα. Κόντρα στις κυβερνήσεις που νομοθετούν για να εξασφαλίσουν με όλους τους τρόπους τα κέρδη των αφεντικών.

Στο πλευρό αυτών στέκεται και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που κάνει τα πάντα για να κρατήσει τους εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους, μπροστά στο «νέο» νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση και φέρνει εργασιακό μεσαίωνα. Αυτοί που είναι εξαφανισμένοι από τους χώρους δουλειάς, που έχουν καταντήσει χειροκροτητές της εκάστοτε κυβέρνησης και συνδιαλέγονται με τον ΣΕΒ, έχουν φτάσει στο σημείο να υιοθετούν προτάσεις τους, όπως τα επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης, την ιδιωτικοποίησή της δηλαδή.

Μας ζητάνε όλοι με μια φωνή να βάλουμε πλάτη για να ανασάνει η οικονομία, την ώρα που θρηνούμε χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας. Οι χώροι δουλειάς και τα Μ.Μ.Μ. είναι που διασπείρεται ο ιός γιατί αρνούνται κυβέρνηση και εργοδοσία να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα, μην τυχόν και χάσουν κανένα ευρώ από τα δισεκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια τους. Αντί να γίνει πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ στα κοράκια τους κλινικάρχες.

Την ίδια ώρα έρχεται νόμος για την επιβολή του 10ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατάργηση ακόμη και της Κυριακάτικης αργίας για πολλούς κλάδους. Ταυτόχρονα νέος συνδικαλιστικός νόμος που έρχεται να βάλει επιπρόσθετα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, στην ίδια τη λειτουργία των συνδικάτων, στη συλλογική οργάνωση και δράση.

Αυτή τη στιγμή η ΓΣΕΕ ξεδιάντροπα καλεί σε απεργία στις 4 Μάη, ημέρα που η κυβέρνηση όρισε ως αργία, υπονομεύοντας έτσι τον αγωνιστικό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η 1η Μάη είναι η μέρα των εργατών. Το πώς και με ποιον τρόπο θα παλέψουμε οι εργάτες το αποφασίζουμε οι ίδιοι. Δεν έχουμε την ανάγκη καμιάς κυβέρνησης, κανενός συμβιβασμένου και ξεπουλημένου, όπως η ηγεσία της ΓΣΕΕ, να μας υποδείξει τι θα κάνουμε. Πολύ περισσότερο όταν η ίδια έχει φτάσει στο σημείο να λέει πως οι απεργίες έφαγαν τα ψωμιά τους ή είναι γελοίες. Θέλουν να μας πείσουν πως με διάλογο με την κυβέρνηση θα έχουμε λύσεις προς το συμφέρον των εργαζομένων.

Λύση στα όσα τραβάμε καθημερινά μέσα κι έξω από τους χώρους δουλειάς μπορούν να δώσουν μόνο οι εργαζόμενοι, Έλληνες και μετανάστες. Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα σε μια γροθιά, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, με τα τσιράκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ενισχύουμε τη δύναμή μας για να βγουν μπροστά τα δικά μας συμφέροντα. Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, συνεχίζοντας πιο μαχητικά, βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής.

Καλούμε όλους τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις κατασκευές, τους άνεργους να δώσουμε μαζικά το παρών στην απεργία στις 6 Μάη. Να νεκρώσει κάθε εργοτάξιο και γιαπί, για να υπερασπιστούμε την ίδια μας τη ζωή, για σύγχρονες συνθήκες και όρους δουλειάς.

Διεκδικούμε:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (Ιατρικού και νοσηλευτικού) όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Να πληρώσει το κεφάλαιο τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης. Να πληρώσουν και το χρέος. Δεν τα δημιουργήσαμε εμείς! Όχι στο 10ωρο, σταθερή δουλειά για όλους με αυξήσεις στα μεροκάματα και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης με μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων
  • Όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό κυβέρνησης και εργοδοσίας! Κατοχύρωση της ελεύθερης και ανεμπόδιστης δράσης των συνδικάτων και των συνδικαλιστών. Να καταργηθούν όλοι οι κατασταλτικοί νόμοι και οι μηχανισμοί καταστολής, οι αύρες και οι αίαντες να γίνουν παλιοσίδερα.
  • Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να γυρίσουν όλες οι ελληνικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμία σκέψη για πυρηνικά στον Άραξο, να φύγουν οι Νατοϊκοί από τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας.

Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου. Είναι ώρα ευθύνης και αγώνα για όλους μας!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Πρόσκληση

Τα κέρδη τους – Οι νεκροί μας!

Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Τα σωματεία: Εργαζομένων  στις Εμπορικές Επιχειρήσεις στα Καταστήματα και Υπηρεσίες του Ν. Ηλείας, Συνδικάτο Οικοδόμων        Ν. Ηλείας καλούν τα σωματεία εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους μαζικούς φορείς του νομού μας να παραβρεθούν στην σύσκεψη που διοργανώνουν στις 23 Απριλίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Θέμα της σύσκεψης θα είναι η  προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 του Μάη  που έχουν προκηρύξει δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και η ΑΔΕΔΥ

( Στην σύσκεψη θα τηρηθούν όλα τα μέτρα πρόληψης, αποστάσεις, μάσκες κτλ)

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα