15/04/202114:00

Συνάντηση Θ. Βασιλόπουλου με ΕΛΓΑ: Στα χωράφια οι εκτιμητές για την έκταση των ζημιών από παγετό  και το κόστος των αποζημιώσεων!

Στα χωράφια οι εκτιμητές για την έκταση των ζημιών από παγετό  και το κόστος των αποζημιώσεων! 

Την δραματική κατάσταση που βιώνουν οι αγρότες στις Περιφερειακές Ενότητες Ηλείας, Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας από το  πέρασμα του παγετού  των τελευταίων ημερών, ο οποίος εκδηλώθηκε σε  κύματα και  έχει προκαλέσει εκτεταμένες και βαρύτατες ζημίες  στην αγροτική παραγωγή περιέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο Δούκα στην συνάντηση που είχαν το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία του οργανισμού στην Αθήνα.

Ο κ Βασιλόπουλος μετέφερε στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ την αγωνία των αγροτών για την εξέλιξη των καλλιεργειών τόσο στα δενδρώδη όσο και στα κηπευτικά επισημαίνοντας ότι  πρόκειται για μια ασυνήθιστα μεγάλη καταστροφή. Από την πλευρά του ο κ Δούκας σχολίασε ότι  στις υπηρεσίες  έχει σημάνει συναγερμός και συγκροτούνται συνεργεία  με εκτιμητές – γεωπόνους που θα επισκεφθούν  τις πληγείσες περιοχές για να οριοθετήσουν την έκταση των ζημιών και να προσδιορίσουν το κόστος των αποζημιώσεων ενώ  πρόσθεσε ότι  οι διαδικασίες των αναγγελιών των ζημιών βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε οι πληγέντες να υποβάλουν τις δηλώσεις τους.

Μετά την συνάντηση ο κ Βασιλόπουλος δήλωσε:«  Ζήτησα από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ να γίνουν έγκαιρα και δίκαια οι εκτιμήσεις ώστε  να δοθούν  οι αποζημιώσεις ακόμα και προκαταβολικά  αφού για πολλούς αγρότες υφίσταται θέμα επιβίωσης. Σενάριο το οποίο εξετάζει η διοίκηση του οργανισμού σε συνεννόηση με το υπουργείο λόγω και των ειδικών συνθηκών  με την πανδημία. Η πίεση από την πλευρά της Περιφέρειάς μας θα συνεχιστεί με κάθε τρόπο διότι βρισκόμαστε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου  και θα πρέπει να υπάρξει δέσμη μέτρων  όπως για παράδειγμα  προκαταβολή αποζημίωσης για το σύνολο των καλλιεργειών καθώς και  συμψηφισμό  των εισφορών ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις  για να  ανακουφίσει τους πληγέντες αυτή την δύσκολη εποχή

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα