09/04/202120:55

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Π.Ε. Ηλείας για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό (photos)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση του Σωματείου Εργαζομένων στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Κάστρου και Περιφέρειας καθώς και εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό στην είσοδο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Η διοίκηση του Σωματείου πραγματοποίησε συνάντηση με τονΑντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κύριο Κοροβέση.

Από την μεριά μας τονίσαμε ότι δεν πάει άλλο.Είμαστε χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς καμιά προοπτική για το μέλλον, εκατοντάδες από μας, έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο και κάθε αντοχή!
Τα lockdown έχουν ισοπεδώσει τη ζωή μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία που συνεχίζει να θερίζει τις οικογένειές μας. Τα νοσοκομεία του Νομού είναι υποστελεχωμένα και οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει ασφυκτικά. Ο εμβολιασμός γίνεται με το σταγονόμετρο. Τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία είναι και αυτά υποστελεχωμένα.

Ζούμε για ένα χρόνο με ψίχουλα που τα πληρώνουμε από τη φορολογία μας, την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει σε ξενοδόχους, και μεγαλοεργοδότες του κλάδου τα εκατομμύρια σαν στραγάλια.
Απαιτήσαμε για άλλη μία φορά:
• Να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και στον επισιτισμό.
• Καμιά απόλυση
• Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά́μέτρα και ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
• Συλλογικές Συμβάσεις χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα.
• Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.
• Άμεση καταβολή του επιδόματος αδείας από την εργοδοσία για τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή.

Από την μεριά του παραδέχτηκε ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι σε δεινή θέση χωρίς όμως να απαντάει στα αιτήματα μας. Τα λόγια συμπόνιας που εξέφρασε ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης δεν τα ακούμε πρώτη φορά. Σε καμία περίπτωση δεν απαντάνε στις κυβερνητικές ευθύνες. Του απαντήσαμε ότι την περίοδο της πανδημίας δεν περνάμε εργοδότες και εργάτες το ίδιο όπως ακριβώς και την προηγούμενη περίοδο της ανάπτυξης και των τρελών κερδών των τουριστικών ομίλων.

Την ίδια ώρα που η τεχνολογία και η επιστήμη μπορεί να εξασφαλίσει για όλους τους εργαζόμενους ευημερία και πρόοδο, μια πολύ καλύτερη ζωή εμείς καλούμαστε να χάνουμε όλο και περισσότερα.

Διεκδικούμε
Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!
Ούτε ένα ευρώ λιγότερος μισθός!
Ούτε ένα λεπτό παραπάνω εργασία!
Μέτρα υγείας και ασφάλειας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και συμπαραστάθηκαν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας, το Σωματείο ΕΔΟΠ ΔΕΗ Ν. Ηλείας και το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα