07/04/202114:39

Εμπορικός Σύλλογος Πύργου Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας δεν δεν πραγματοποίησε καμία διαβούλευση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων (30 εκατομμύρια) ως όφειλε…

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν πραγματοποίησε καμία διαβούλευση για το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων (30 εκατομμύρια) ως όφειλε…

Εν καιρώ υποβολής αιτημάτων εκταμίευσης των ήδη εγκεκριμένων ποσών του προγράμματος ενίσχυσης των επιχειρήσεων προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων και ύστερα από συνεχή έρευνα μας και από αναπάντητα ερωτήματα, με ανησυχία διαπιστώσαμε ότι για το εν λόγω πρόγραμμα δεν πραγματοποιήθηκε καμία διαβούλευση , όπως θα έπρεπε και όπως γίνεται σε αντίστοιχα προγράμματα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτέλεσε (κατά την προδημοσίευση του) μεγάλη ελπίδα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αλλά τελικώς (με βάση τα αποτελέσματα) αποτέλεσε στήριξη μικρού αριθμού επιχειρήσεων.

Δυστυχώς, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και οι αρμόδιοι που αποφάσισαν την ένταξη ή την απένταξη των επιχειρήσεων μέσω συγκεκριμένων κριτήριων (μικρός χρόνος υποβολής αιτήσεων, υψηλά ανώτατα όρια ενίσχυσης, μικρό το εξεταζόμενο διάστημα πτώσης τζίρου, μικρή μοριοδότηση απώλειας κερδών κτλ) προχώρησαν τις διαδικασίες γεμίζοντας ερωτηματικά όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και τελικώς δεν εντάχθηκαν οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα είχαν ανάγκη και δεν έτυχαν καμίας στήριξης.

Για παράδειγμα δεν εντάχθηκε ούτε ένα εμπορικό κατάστημα στον Πύργο.

Ωστόσο, δεν έχει το δικαίωμα κανένας να ανασταίνει ή να χαντακώνει τις επιχειρήσεις δημιουργώντας διασάλευση της αγοράς και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Απευθυνόμενοι προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θέλουμε να επισημάνουμε ότι ενόψει της προκήρυξης νέου αντίστοιχου προγράμματος θα πρέπει να γίνουν επανειλημμένα διαβουλεύσεις και με ανθρώπους της αγοράς, για την αποφυγή των παραπάνω.

Απευθυνόμενοι προς το Επιμελητήριο Ηλείας και τη διοικητική του επιτροπή, που επί δύο μήνες δεν μας απαντούν σε σχετικό έγγραφο ερώτημα μας, παρακαλούμε για καλύτερη επικοινωνία, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ζητήματα που θα κρίνουν το μέλλον των επιχειρήσεων.

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου  και με την ελπίδα απαντήσεων,

 

       Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

  Ξανθούλης Ηλίας                                                          Σκορδαλής Νικόλαος

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα