05/04/202117:47

Μιχάλης Κατρίνης: Απούσα η Ηλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης

Μιχάλης Κατρίνης: Απούσα η Ηλεία από το Ταμείο Ανάκαμψης

 

Η παρουσίαση της πρότασης της Ελλάδας ( που μόνο ελληνική δεν είναι) για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης από τον κ.Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, αποκάλυψε την πραγματική στόχευση αυτού του σχεδίου που είναι:

-Ο αφανισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πηγαίνουν στις μεγάλες εταιρείες , στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού είναι και οι μόνοι που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό. Για την κυβέρνηση οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες συνιστούν βάρος.

-Η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας , η οποία δεν θα αφορά μόνο τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και μια βίαιη αναδιάρθρωση της απασχόλησης που θα οδηγήσει στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό πολλούς από τους σημερινούς εργαζόμενους.

-Η διάθεση των πόρων σε επενδυτικές δραστηριότητες που δεν συνδέονται με την ελληνική παραγωγή αλλά είναι κομμένες και ραμμένες για τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι εισαγωγές αγαθών και υλικών για την υλοποίησή τους, όπως αποτυπώθηκε και στον προϋπολογισμό του 2021.

Από την πρόταση που παρουσίασε ο κ.Μητσοτάκης απουσιάζει εκκωφαντικά η Ηλεία.

Χαρακτηριστικά, στις σελίδες 162-206 όπου υπάρχει ο συγκεντρωτικός πίνακας επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων του προγράμματος ‘’Ελλάδα 2.0’’, δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Ηλεία, σε αντίθεση με αρκετές περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά:

Η κυβέρνηση δεν θεώρησε καλό να συμπεριλάβει κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ηλεία, βρήκε όμως χώρο για να εντάξει το έργο του Βόρειο Οδικού Άξονα Κρήτης και το βόρειο τμήμα του Ε-65.

Προχωρά σε αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου Αθήνα-Θεσσαλονίκη, χωρίς καμία αναφορά στο δίκτυο της Ηλείας.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για υποδομές και χρηματοδοτήσεις που θα εντάσσουν την Ηλεία στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης, θα αναδεικνύουν το ιστορικό και πολιτιστικό της αποτύπωμα.

Οι πολιτιστικοί θησαυροί της Ηλείας απουσιάζουν από τη δράση την προστασία εμβληματικών τόπων και μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή.

Μιλάει για την ενίσχυση δικτύων ύδρευσης της Δυτικής Ελλάδας με αναφορά αποκλειστικά στην Άρτα και την Πρέβεζα.

Η Ηλεία απουσιάζει και από τον κατάλογο επιλεγμένων πόλεων για τον εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Είναι προφανές ότι στην άλλη Ελλάδα που θέλει να δημιουργήσει ο κ.Μητσοτάκης δεν υπάρχει χώρος για την Ηλεία και τους Έλληνες.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα