05/04/202113:28

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Περιοχής Πρωτοδικείου Αμαλιάδας: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δήμο Ήλιδας την Τετάρτη 7/4 (Από τις 7.00 έως 10.00 π.μ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ                                 

ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Τετάρτη 7 Απρίλη 2021

3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στο Δήμο Ήλιδας

(Από τις 7.00 έως 10.00 π.μ)

Συνάδελφοι, όλο αυτό το  διάστημα που η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς λοκ ντάουν λόγω της πανδημίας και  καταπατώνται εργασιακά δικαιώματα που είχαν κατακτήσει  με πολλούς αγώνες, η κατάσταση στους χώρους δουλειάς και του  Δήμου Ήλιδας έχει οξυνθεί.

 

Παρά τις προσπάθειες του ΔΣ του σωματείου μας, ήδη από τον προηγούμενο Αύγουστο, να βρεθεί λύση στα προβλήματα των συναδέλφων παίρνοντας και τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής,  εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των συνθηκών δουλειάς των συναδέλφων.

Αυτό οδήγησε το Σωματείο στην λήψη απόφασης για 3ωρη, προειδοποιητική στάση εργασίας, διεκδικώντας

Τώρα – πριν να είναι αργά –

 

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή :

  • Να δοθούν τα οφειλόμενα μέσα ατομικής προστασίας των προηγούμενων ετών που προβλέπονται από τη ΣΣΕ, σε όλους τους εργαζόμενους στο δήμο και τα ΝΠΔΔ, όπως ορίζει ο νόμος.
  • Να δοθούν ΑΜΕΣΑ κάθε είδους πρόσθετες αμοιβές, τα νυκτερινά, οι Κυριακές και τα εξαιρέσιμα των εργαζομένων που οφείλονται για όλο το 2020.
  • Άμεση κατασκευή αξιοπρεπούς εργασιακού χώρου παραμονής των εργαζομένων στην καθαριότητα, (αποδυτήρια, τουαλέτες  κλπ),  εφοδιασμένων  με όλα τα μέσα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων.
  • Δωρεάν τέστ COVID σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους εργασίας.
  • Να γίνουν όλες οι προληπτικές ετήσιες ιατρικές, βιοχημικές εξετάσεις και τα εμβόλια ΔΩΡΕΑΝ (ΣΣΕ) σε όλους τους δικαιούχους εργαζόμενους σε δήμο και ΝΠΔΔ.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα