31/03/202118:53

Χαρδαλιάς: Άνοιγμα σχολείων προς τις 12 Απριλίου με προοπτική την επαναλειτουργία ορισμένων τάξεων- Με τη χρήση αυτοδιαγνωστικού- οικιακού τεστ- Πότε θα αποφασιστεί

Χαρδαλιάς: Tην επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το άνοιγμα των σχολείων με προοπτική την επαναλειτουργία ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση αυτοδιαγνωστικού – οικιακού τεστ

Στις 12 Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό, ο κ. Χαρδαλιάς είπε συγκεκριμένα ότι την επόμενη εβδομάδα θα αξιολογηθεί το άνοιγμα των σχολείων με προοπτική την επαναλειτουργία ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού – οικιακού τεστ.

Είναι φανερό πως τα πολλά κρούσματα και η πορεία της πανδημίας φρέναρε την “επιστροφή” στην κανονικότητα και τις επιδιώξεις του κυβερνητικού επιτελείου.

Α. Πελώνη: «Προφανώς θα υπάρξουν self-test για να ανοίξουν τα σχολεία»-«Προτεραιότητα είναι τα λύκεια

«Προτεραιότητα είναι τα λύκεια. Το αναλυτικό σχέδιο, θα ανακοινωθεί όταν είμαστε έτοιμοι. Υπάρχει μια διάταξη που ψηφίστηκε και δίνει εξουσιοδότηση στον Υπουργό να θεσπίσει την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης για τα self-test από τους γονείς. Προφανώς θα υπάρξουν self test για να ανοίξουν τα σχολεία», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Εξήγησε πως «για τα Λύκεια προϋπόθεση είναι να έρθουν τα self test. Πιστεύω την επόμενη εβδομάδα θα τα έχουμε. Μόλις δώσει το πράσινο φως το Ελεγκτικό, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες. Είναι μία μάχη με τον χρόνο Και θα είναι ένα πρόσθετο, συμπληρωματικό εργαλείο σε όλα αυτά που γίνονται, στους τυχαιοποιημένους και στοχευμένους ελέγχους του ΕΟΔΥ στην τήρηση των μέτρων και βεβαίως στο τείχος της ανοσίας του εμβολιασμού, που χτίζεται σταδιακά. Δεν είναι τα κρούσματα ο μόνος δείκτης που πρέπει να κοιτάμε. Δείκτες είναι και οι εισαγωγές, οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, οι διασωληνωμένοι, η μέση ηλικία των κρουσμάτων».

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα