31/03/202121:00

Δήμος Ήλιδας: Η ΔΗΚΕΗ την 25η Μαρτίου παρέδωσε γεύματα σε 30 ωφελούμενους – Θεσμός το “Γεύμα Αγάπης” στην Αμαλιάδα

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Θεσμός το ‘Γεύμα Αγάπης’ στην Αμαλιάδα

 

-Διανεμήθηκαν γεύματα σε 30 ωφελούμενους

 

 

Συνεπής και αυτή τη φορά στο ραντεβού της με τους ωφελούμενους η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Ήλιδας, διοργάνωσε ένα ‘Γεύμα Αγάπης’ ανήμερα της επετείου εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821.

Μία προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, με αφορμή την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού που είχε ως απόρροια και την όξυνση των οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Για την Κοινωφελή Επιχείρηση το ‘Γεύμα Αγάπης’ έγινε θεσμός και με περίσσευμα αγάπης τόσο η πρόεδρος της Επιχείρησης κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου όσο και οι εργαζόμενοι, είναι πάντα παρόντες σε όλες τις μεγάλες γιορτές της Χριστιανοσύνης και τις εθνικές επετείους και βρίσκονται στο πλευρό των ευάλωτων ανθρώπων που δεν έχουν ανάγκη μόνο ένα γεύμα αλλά κυρίως να αισθανθούν ότι δεν είναι μόνοι και ξεχασμένοι.

Με την πολύτιμη συνεισφορά της τακτικής πλέον δωρήτριας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, κατάφερε και αυτή τη φορά η Κοινωφελής Επιχείρησης να ετοιμάσει το ‘Γεύμα Αγάπης’ που διανεμήθηκε σε τριάντα ωφελούμενους.

 

Χάρισαν χαμόγελα

Βέβαια, λόγω πανδημίας τραπέζι δεν στρώθηκε αλλά οι ωφελούμενοι τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας παρέλαβαν γα γεύματά τους από την δομή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Ένα γεύμα που απαρτιζόταν από την παραδοσιακή σκορδαλιά με τον βακαλάο, ενώ οι εργαζόμενοι του ΚΗΦΗ είχαν φροντίσει και προσέφεραν και γλύκισμα ένεκα της ημέρας.

Παρόντες στην διανομή τόσο η πρόεδρος της Κοινωφελούς κα Αλεξία Κοτσαύτη- Παπαζαφειροπούλου, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Περικλής Παπαγεωργακόπουλος, που έδωσαν τις ευχές τους στους ωφελούμενους.

«Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που για μία ακόμη φορά μας δόθηκε η δυνατότητα να προσφέρουμε το ‘Γεύμα Αγάπης’ στους ωφελούμενους που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ημέρες και βιώνουν τις επιπτώσεις της πανδημίας. Ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για όλους, η χώρα μας γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, και πραγματικά θέλαμε σε κάθε σπίτι να στρωθεί ένα γιορτινό τραπέζι και να γιορτάσουν όλοι την Επανάσταση και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι σημαντικό να βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για εμάς. Μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε σε πιο τακτική βάση τέτοιες κινήσεις» ανέφερε η κα Κοτσαύτη και συμπλήρωσε: «Φυσικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την προσφορά της ανώνυμης δωρήτριας, η οποία είναι αρωγός στο έργο μας και την ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά της. Είναι προσφορά αγάπης και  εύχομαι να υπάρξουν και άλλοι που θα προβούν σε ανάλογες ενέργειες».

Η κα Κοτσαύτη ευχαρίστησε θερμά και τους εργαζόμενους του Κ.Η.Φ.Η., που τέτοιες ημέρες αφήνουν τα σπίτια τους και βρίσκονται κοντά στους ωφελούμενους.

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα