26/03/202118:16

Δήμος Πύργου: Συνάντηση Δημάρχου Παν. Αντωνακόπουλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και δρομολόγηση σημαντικών έργων

Δήμος Πύργου: Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ και δρομολόγηση σημαντικών έργων

 

Συνάντηση στον Πύργο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ (και Ηλείο συμπατριώτη) Θανάση Κοτταρά είχαν ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος κι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος.

Δρομολογώντας πλέον συγκεκριμένο πλαίσιο κινήσεων πάνω στο αντίστοιχο γενικό που ήδη έχουν χαράξει από τις προηγούμενες σχετικές επαφές (με πιο πρόσφατη αυτή στην Αθήνα στα τέλη του περασμένου μήνα) και το οποίο κυρίως αφορά τη βελτίωση των υποδομών ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΓΑΙΟΣΕ στην πόλη του Πύργου καθώς και στο Κατάκολο.

Προχωρούν οι κοινές δράσεις που θα αναβαθμίζουν το σιδηρόδρομο και χώρους του στην περιοχή.

Αρχικά εξετάστηκε δια ζώσης από τον κ. Κοτταρά καθώς και τον μηχανικό του ΟΣΕ κ. Οικονόμου η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τη συνεχιζόμενη φθορά στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού Πύργου. Που υπενθυμίζεται επίσης πως πρόκειται για έναν χώρο, ο όποιος έχει και τη μεγάλη αρχιτεκτονική αξία του, αφού το κτήριο αυτό είναι έργο Τσίλλερ, ύπαρξης πάνω από 100 χρονών.

Ο Δήμος ενδιαφέρεται τα μέγιστα και για τη διάσταση αυτή, γιατί είναι ιστορικό στοιχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Πύργου. Η σιδηροδρομική γραμμή Πύργου – Κατακόλου ήταν άλλωστε ως γνωστόν, η δεύτερη γραμμή λειτουργίας πανελλαδικά, αποτελώντας στοιχείο της ιστορίας της μαύρης σταφίδας στο λιμάνι, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο του προϊόντος, και με το τρένο να είναι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα το πιο προσφιλές και το πιο περιζήτητο μέσο μεταφοράς του προϊόντος από τον χώρο της παραγωγής στο χώρο εξαγωγής.

Ο κ. Κοτταράς εξέφρασε εκ νέου την πλήρη συμφωνία του με τη διπλή αυτή διάσταση του θέματος, τόσο για την άρση της επικινδυνότητας, αλλά και για την προστασία – συντήρηση του χώρου για ιστορικούς λόγους, και πλέον οι δυο φορείς (Δήμος και ΟΣΕ) ζήτησαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τους την έναρξη διαδικασίας που θα οδηγήσει στην εκπόνηση μελετών.

Με μεγάλο στόχο στη συνέχεια την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και κυρίως βέβαια την επίτευξη χρηματοδότησης, είτε από ευρωπαικούς είτε από εθνικούς χώρους, για τη δημιουργία ενός σημαντικού και συνολικού έργου στο σταθμό του Πύργου, που θα συνδυάζει και τις δυο προαναφερόμενες διαστάσεις με ιδανικό τρόπο.

Περισσότερα επ’ αυτού του έργου και τι σχεδιάζεται λεπτομερέστερα να περιλαμβάνει, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Επίσης, οι κ.κ. Κοτταράς και Οικονόμου, μαζί με τον Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο επισκέφτηκαν και το Κατάκολο, κάνοντας αυτοψία στα παλιά κτήρια του ΟΣΕ εκεί.

Καθώς επίσης αυτοψία σε σημεία της σιδηροδρομικής γραμμής, και κυρίως στο κομμάτι της υπόβασης των γραμμών παράλληλα με αυτές, από την πλατεία της κοινότητας και προς τα μέσα. Ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση συγκεκριμένου έργου, που αποτελεί αίτημα της κοινότητας αλλά και κατοίκων της περιοχής.

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα