25/03/202116:46

Στην Ανδρίτσαινα για τις επετειακές εκδηλώσεις ο Ανδρέας Νικολακόπουλος: “Μας καθοδηγούν οι αξίες του Ελληνισμού”

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

“Μας καθοδηγούν

οι αξίες του Ελληνισμού”

 

Με αίσθημα συγκίνησης και εθνική υπερηφάνεια τίμησε ο βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ. Ανδρέας Νικολακόπουλος την διακοσιοστή επέτειο από την Επανάσταση του 1821, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πέτρινη αρχόντισσα της Πελοποννήσου, την ιστορική Ανδρίτσαινα.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός παρευρέθηκε στην Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, παρουσία και του αντιδημάρχου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων Μιλτιάδη Γεωργακόπουλου, και στην συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Ηρώων.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου, πρωτεργάτη και εκ των ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας με σημαντική παρουσία στον αγώνα για την Ελευθερία.

Διόλου τυχαία η επιλογή του κ. Νικολακόπουλου, αντιθέτως άκρως συμβολική, να επισκεφθεί την Ανδρίτσαινα, που αποτελεί γενέθλια γη οπλαρχηγών που πρωτοστάτησαν στην Ελληνική Επανάσταση και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία, ενώ στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί και το πολύτιμο ιστορικό αρχείο με έγγραφα της επανάστασης.

“Η 25η Μαρτίου, ημέρα εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, εκπέμπει διαχρονικά διδάγματα ομόνοιας και εθνικής ομοψυχίας και αποτελεί φόρο τιμής στους Έλληνες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία. Φέτος, τιμούμε την ιστορική διακοσιοστή επέτειο από την Επανάσταση του 1821 και παρά την δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε αντιμετωπίζουμε με θάρρος και αυτή την σύγχρονη πρόκληση.  Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα μας και συνεχίζουμε με βάση τις αξίες του Ελληνισμού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα