24/03/202121:46

Πύργος: Με συμμετοχή η κινητοποίηση απόψε των εργατικών Σωματείων για τα δικαιώματα σε Υγεία, Δουλειά, Παιδεία, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό (photos)

Πύργος: Με συμμετοχή η κινητοποίηση απόψε των εργατικών Σωματείων για τα δικαιώματα σε Υγεία, Δουλειά, Παιδεία, ενάντια στην καταστολή και τον αυταρχισμό.

Την κεντρική ομιλία στον Πύργο έκανε η Ζωή Τσαση πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Αμαλιάδας και αντιπρόεδρος του εργατικού κέντρου Αμαλιάδας

 

Απόσπασμα από την ομιλία << Ένα χρόνο τώρα έχει αποδείξει η κυβέρνηση πως δεν θέλει πραγματικά να προστατέψει την υγεία μας. Αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας <<γυμνό>> απέναντι στις τεράστιες, ελλείψεις, σε κενά από προσωπικό, και εξοπλισμό. Αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών, παρά της δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουν μέσα από τις κινητοποιήσεις τους.

Με αποτέλεσμα νοσοκομεία όπως το Νοσοκομείο της πόλης μας να οδηγούνται σε κατάρρευση αφού στο Νοσοκομείο του Πύργου, το τελευταίο διάστημα δεκάδες γιατροί, έχουν συνταξιοδοτηθεί, παραιτηθεί ή έληξαν οι συμβάσεις τους όπως των επικουρικών γιατρών. Έντεκα ιατροί αποχώρησαν τον τελευταίο χρόνο οδηγώντας στην αποδυνάμωση της ΜΕΘ, στην αποψίλωση των ΤΕΠ, στην υποστελέχωση της καρδιολογικής και χειρουργικής κλινικής, στην αποδυνάμωση του ακτινολογικού και αναισθησιολογικού τμήματος.

Τελευταία πράξη του δράματος, κάτω από αυτή την κατάσταση είναι η παραίτηση των τριών παθολόγων με αποτέλεσμα να μένει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου χωρίς ουσιαστικά παθολογική κλινική σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που «φουντώνουν» τα κρούσματα κορονοϊού στο νομό.

Βεβαίως η διοίκηση της 6ης Υ.Π.Ε και η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά τις συνθήκες λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ηλεία. Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου στον Πύργο προσπαθεί με εντέλλεσθε, με αυταρχισμό και τρομοκρατία ενάντια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες, για την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας στο νομό.
Και βεβαίως για όσους τυχερούς αντέχει η τσέπη τους, τους σπρώχνουν να απευθυνθούν στα ακριβοθώρητα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αυτές οι ιδιωτικές δομές υγείας, την ώρα που δεκάδες συνάνθρωποί μας πεθαίνουν καθημερινά, την ώρα που οι ΜΕΘ έχουν ξεχειλίσει, η κυβέρνηση αρνείται να τις επιτάξει. Την ίδια ώρα που τα νοσοκομεία είναι αφυδατωμένα από την χρόνια υποχρηματοδότηση, σε αυτό συνετέλεσαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η κυβέρνηση δίνει νέα προνόμια στους ομίλους της υγείας, ενώ οι γιατροί και νοσηλευτές σε αυτές τις συνθήκες λιώνουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς ….Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Μπροστά μας έχουμε μακρύ δρόμο αγώνα. Με μαχητικότητα και αποφασιστικότητα να πρωτοστατήσουμε κατά κλάδο, χώρο δουλειάς στην ενημέρωση, στην οργάνωση, στην πρωτοβουλία. Να μη μείνει χώρος που να μη μας βρουν δίπλα τους οι εργαζόμενοι, μέσα και έξω από τις επιχειρήσεις, να συζητήσουμε την ανάγκη να δώσουμε απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες ΟΛΩΝ των κενών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.

Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων που έχει χαθεί το εισόδημα τους από την πανδημία. Ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.

Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο “Νοσημάτων Θώρακος” στην Πάτρα, που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.

Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν και αλλεπάλληλα test στους μεγάλους χώρους εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.

Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. >>

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα