24/03/202109:21

Η Ελένη Φιλίνη δίνει «Ψήφο Εμπιστοσύνης» στον καλό της φίλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο!

«Κύμα» στήριξης και συστράτευσης και από τον καλλιτεχνικό κόσμο στο πρόσωπο του  υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας!..

 

 Η Ελένη Φιλίνη δίνει «Ψήφο Εμπιστοσύνης» στον καλό της φίλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο!

 «Ο Δημήτρης προσεγγίζει την τέχνη και τον πολιτισμό με πολύ σεβασμό, έχοντας αντιληφθεί απόλυτα τον ζωτικής σημασίας ρόλο τους για τη σύγχρονη τοπική κοινωνία και ανάπτυξη»

 Η γνωστή ηθοποιός δηλώνει

ότι θα είναι ενεργή δίπλα του

ενώ μιλά για τον πολιτιστικό

πλούτο του Δήμου Ήλιδας

 

Μια λαμπερή παρουσία, μια σπουδαία καλλιτέχνιδα, ένα πολυτάλαντο πλάσμα, μια δυναμική και δραστήρια γυναίκα, ενεργή και με κοινωνικά αντανακλαστικά, μια αληθινή κυρία που ξεχώρισε από το ξεκίνημα της καριέρας της όχι μόνο για την ακαταμάχητη γοητεία της και για το ταλέντο της αλλά και για την φυσική ευγένεια που αποπνέει και το ήθος της, η Ελένη Φιλίνη, σε ανοιχτή δημόσια επιστολή στήριξης για τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, με τον οποίο τους συνδέει μακρόθεν μια στενή φιλία και σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εκτίμησης, τονίζει τα παρακάτω:

 «Με πολύ ενθουσιασμό και με μεγάλη συγκίνηση πληροφορήθηκα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του επί μακρόν πολύ καλού μου φίλου Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ως Δημάρχου Δήμου Ήλιδας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

 Έχοντας επισκεφθεί, ξεναγηθεί και διαμείνει κατ’ επανάληψη στον Δήμο Ήλιδας ανταποκρινόμενη στις προσκλήσεις του πάντα εξαιρετικά φιλόξενου και πρόθυμου αγαπητού μου φίλου Δημήτρη αλλά και έχοντας ταξιδέψει συχνά για λόγους επαγγελματικούς για παραστάσεις σε διάφορες περιοχές του Δήμου Ήλιδας, πραγματικά θεωρώ τον τόπο αυτό ευλογημένο και προικισμένο με σπάνιο φυσικό κάλλος και με μια σπουδαία ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.

 Η «πρώτη ύλη» είναι λοιπόν αδιαμφισβήτητη και πραγματικά πολύ σπουδαία, όμως αυτό δεν αρκεί. Για να λάμψει ένας τόπος, η πρώτη ύλη πρέπει να αναδειχθεί κι αξιοποιηθεί σωστά ώστε να μετατραπεί σε ένα τόσο δυνατό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του τόπου που θα αποτελέσει πηγή ανάπτυξης και ευημερίας.

 Ο σπάνιος πολιτισμικός πλούτος του Δήμου Ήλιδας θεωρώ πως είναι το κυριότερο πλεονέκτημά του και η περιοχή έπρεπε να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία πολιτιστικών διοργανώσεων της χώρας αλλά ακόμα και πόλο έλξης πολιτιστικού τουρισμού.

 Έχοντας κάνει πολλές συζητήσεις με τον Δημήτρη και έχοντας ανταλλάξει απόψεις και ιδέες μαζί του για ζητήματα πολιτισμικής πολιτικής, είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι το όραμά του για τον Δήμο Ήλιδας που έχει βασικό πυλώνα την ανάδειξη του πολιτισμού ποικιλοτρόπως, συνδέοντας την σπουδαία κληρονομιά του παρελθόντος με την σύγχρονη προσέγγιση του πολιτισμού αξιοποιώντας κάθε μέσο και τεχνολογία, θα είναι μια βαθιά «τομή» που θα εκκινήσει μια πολύ δυναμική προοπτική ανάπτυξης για τον Δήμο Ήλιδας.

 Ο Δημήτρης αντιμετωπίζει και προσεγγίζει την τέχνη και τον πολιτισμό με πολύ σεβασμό και έχοντας τα πολύ ψηλά στις προτεραιότητες , έχοντας αντιληφθεί απόλυτα τον ζωτικής σημασίας ρόλο τους για την σύγχρονη τοπική κοινωνία και τοπική ανάπτυξη. Αυτό σε συνδυασμό με το πάθος του και τη λατρεία του για τον τόπο του αλλά και την οργανωτικότητά του και την προσήλωσή του πάντα στους στόχους που θέτει, αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την δημιουργία και ανάδειξη μιας μοναδικής τοπικής πολιτιστικής ταυτότητας, που θα ωθήσει με την σειρά της σε τοπική αναβάθμιση, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

Ο πολιτισμός ωστόσο, έχει πολλά πρόσωπα και όταν τεθεί ως κεντρικός προσανατολισμός σε μια τοπική κοινωνία, πρέπει να εκδηλώνεται εξίσου σωστά και αποτελεσματικά σε όλα. Για εμένα μια εξίσου σπουδαία έκφανση του πολιτισμού και ένα καθοριστικό δείγμα ύπαρξης γνήσιας πολιτιστικής συνείδησης σε ένα τόπο, είναι και ο τρόπος αντιμετώπισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων και ο σχεδιασμός μιας σύγχρονης αποτελεσματικής πολιτικής τοπικής ανάπτυξης που προβλέπει οπωσδήποτε μέτρα και οργάνωση στον τομέα αυτό.

Έχοντας η ίδια εξαιρετικά μεγάλη ευαισθησία στο ζήτημα αυτό και όντως ενεργά φιλόζωη ως πολίτης, θεωρώ ένα επιπλέον πολύ ισχυρό πλεονέκτημα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου την φιλοζωική του συνείδηση και είμαι απόλυτα βέβαιη όπως και επανειλημμένα ο ίδιος έχει διατυπώσει στις συζητήσεις μας, η χρήση καλών πρακτικών και προτύπων στα σχέδιά του και στην αναπτυξιακή πολιτική που θα ακολουθήσει.

 Η στήριξη μου στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου ως Δημάρχου Δήμου Ήλιδας είναι δεδομένη και αμέριστη! Θα είμαι ενεργά δίπλα του και τώρα και στο μέλλον με όλες μου τις δυνάμεις σε όλο αυτό το εγχείρημα του!

Για την θέση αυτή ευθύνης, τίποτα καλύτερο από έναν άνθρωπο που αγαπά τόσο βαθιά τον τόπο του, έχει θέσει προτεραιότητα του τον πολιτισμό ως κεντρικό μοχλό ανάπτυξης, και εγγυάται μια πορεία με πολλή δουλειά και προσήλωση στο όραμα του που διαπνέεται από τον δυναμισμό αλλά και τις σπάνιες -για την εποχή μας- αρχές και αξίες του Δημήτρη».

Ελένη Φιλίνη

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα