19/03/202111:23

Κάλεσμα Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Κάστρου – Αμαλιάδας: Ολοι στην πικετοφορία διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή 19/3 στην Πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο

Κάλεσμα Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Κάστρου – Αμαλιάδας

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΤΕ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΙΣ 6:00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά να απαντήσουμε στη νέα επίθεση!

Χωρίς τη δράση των συνδικάτων και των φορέων του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, η κατάσταση σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερη. Η αποκάλυψη της εγκληματικής πολιτικής κυβέρνησης – εργοδοσίας, είναι αυτό που σήμερα φοβούνται και γι αυτό έχουν λυσσάξει να καταστείλουν κάθε φωνή που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Γι’ αυτό βαράνε στο ψαχνό και συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία ως και τους υγειονομικούς που δίνουν μάχες μέσα κι έξω από τα νοσοκομεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες ΟΛΩΝ των κενών θέσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Κρεστένων, στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία στο νομό.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, εμπόρων που έχει χαθεί το εισόδημα τους από την πανδημία. Ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό. Να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή.
  • Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο “Νοσημάτων Θώρακος” στην Πάτρα, που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης. Δωρεάν και αλλεπάλληλα test στους μεγάλους χώρους εργασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα