17/03/202117:13

Συνάντηση Ανδρέα Νικολακόπουλου με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το αρδευτικό δίκτυο της Ηλείας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ :  Η ΕΝΤΑΞΗ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ

 

Να προχωρήσουν τα σημαντικά

έργα για το αρδευτικό μας δίκτυο

 

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Ο ΗΛΕΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΕΒ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ : ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΝΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Το αρδευτικό μας δίκτυο και η ανάγκη παρεμβάσεων σε αυτό με σκοπό την βελτίωση λειτουργίας του και τον σταδιακό εκσυγχρονισμό του, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος  με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Γιάννη Οικονόμου.

Με δεδομένη την προβληματική κατάσταση του δικτύου στο Νομό μας και την παλαιότητά του, η οποία επιφέρει αρκετές ζημιές που επιβαρύνουν ακόμη περαιτέρω τον βαθμό αποτελεσματικότητάς του στις αγροτικές μας καλλιέργειες, ο κ. Νικολακόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον προαναφερόμενο κυβερνητικό παράγοντα και ζήτησε να υπάρξει συγκεκριμένος σχεδιασμός έργων για τους ΤΟΕΒ  και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν σε ήδη προγραμματισμένες παρεμβάσεις.

Πάνω σε αυτή την βάση τέθηκε αρχικά το έργο υπογειοποίησης του δικτύου του ΤΟΕΒ Γαστούνης, που αναμένεται μάλιστα να δημοπρατηθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Ήδη, όπως τόνισε και ο Υφυπουργός, υπάρχει σημαντική εξέλιξη στο θέμα των απαλλοτριώσεων και έχει δοθεί εντολή  για εντατικοποίηση των εργασιών. Παράλληλα, προσελήφθη ειδικός σύμβουλος που θα παρακολουθεί και θα βρίσκεται κοντά στο έργο  παρεμβαίνοντας όπου απαιτείται, για τις βελτιώσεις,  την τήρηση χρονοδιαγραμμάτων και την εφαρμογή όλων όσων προβλέπονται στην απόφαση που έχει ληφθεί από το 2019.

 

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΤΥΑ

ΜΕΣΩ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

 

Παράλληλα ο Ηλείος βουλευτής  αναφέρθηκε στη δυνατότητα  που μπορεί και πρέπει να υπάρξει  και για την υπογειοποίηση άλλων αρδευτικών δικτύων όπως εκείνα του Α΄ΤΟΕΒ Πύργου, Αμαλιάδας, Πελοπίου και Επιταλίου. Αυτά τα έργα, που χαρακτηρίζονται εξαιρετικώς σημαντικά  για τους αγρότες μας, επιβάλλεται να προχωρήσουν, κάτι που μπορεί να γίνει με την ένταξη της Ηλείας στο Ταμείο Ανάκαμψης και την εκπόνησή τους μέσω ΣΔΙΤ.

Άλλωστε, για τα περισσότερα από αυτά όπως εξήγησε στον κ. Οικονόμου ο Ηλείος κοινοβουλευτικός υπάρχουν οι μελέτες που θα διευκολύνουν τη διαδικασία και οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο σε αυτή την προοπτική.

“Με την εξασφάλιση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης  και τον ανάλογο προγραμματισμό, ένα καθολικό αίτημα του αγροτικού  μας πληθυσμού, που εκκρεμεί επί σειρά ετών, θα βρεθεί πολύ κοντά στην υλοποίησή του” είπε ο κ. Νικολακόπουλος που είχε την θετική ανταπόκριση του Υφυπουργού,  ο οποίος θα εξετάσει όλες τις προτεινόμενες περιπτώσεις και θα έχει νέα συνεργασία  με τον βουλευτή τις επόμενες μέρες.

 

ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ

ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ

 

Ο κ. Νικολακόπουλος επανέφερε και την πρόταση που έχει κάνει ήδη τις προηγούμενες μέρες  για την ένταξη χρεών των ΤΟΕΒ  και κατ΄ επέκταση των αγροτών στη ρύθμιση των 120 δόσεων, κάτι που θα δώσει μεγάλη «ανάσα» στους Οργανισμούς και τα μέλη τους, αφού είναι γνωστό  ότι το οικονομικό σκέλος  και οι υποχρεώσεις που εκκρεμούν  είναι  ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται πλέον  με τις 36 δόσεις που ισχύουν σήμερα.

Αντιθέτως, οι 120 δόσεις  αναμένεται να βοηθήσουν ουσιαστικά δίνοντας διέξοδο για την ομαλή λειτουργία και χωρίς τον κίνδυνο μιας ξαφνικής διακοπής, αναμφίβολα επιζήμιας για τις αρδευόμενες καλλιέργειες.

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα