11/03/202115:20

Μέριμνα Αυγερινοπούλου για τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων της 7ης επιστρεπτέας προκαταβολής- Πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 2.5 δις από την Κυβέρνηση

Μέριμνα Αυγερινοπούλου για τη διεύρυνση της βάσης των δικαιούχων της 7ης επιστρεπτέας προκαταβολής

Πρόσθετα μέτρα στήριξης της οικονομίας ύψους 2.5 δις από την Κυβέρνηση

Σε συνεχή επικοινωνία με το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης βρίσκεται η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ώστε, μεταξύ άλλων, να διευρυνθεί η βάση των ωφελούμενων που δίνεται η 7η επιστρεπτέα προκαταβολή, μετά από επικοινωνίες και συναντήσείς της με τα οικονομικά επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους του Ν. Ηλείας και διαβιβάζοντας τα αιτήματα και τις προτάσεις τους για τις ειδικότερες συνθήκες της τοπικής οικονομίας και τη στήριξη μεταξύ άλλων των πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγγειλε σήμερα νέα δέσμη μέτρων ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων που θα στηρίξει την οικονομία που έχει πληγεί, λόγω της πανδημίας, έχοντας λάβει υπόψιν τις ανάγκες των επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων. Η Κυβέρνηση από την αρχή μέχρι και σήμερα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των πολιτών, θέτοντας σε προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και την ουσιαστική στήριξη της οικονομίας. Τα πρόσθετα ουσιαστικά μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης θα αγγίξουν περισσότερες από 500.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζομένους και σε αυτά περιλαμβάνεται η επιδότηση από το κράτος σοβαρού μέρους των παγίων δαπανών του 2020 που δεν καλύφθηκαν από άλλες ενισχύσεις, η απαλλαγή από 30% μέχρι και 50% της αποπληρωμής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, η πλήρης απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα για τον Μάρτη και η διεύρυνση του 7ου κύκλου χρηματοδότησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

«Μέσα και στις δυσκολότερες και πλέον πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες τις οποίες διέρχεται η χώρα, προστατεύουμε την δημόσια υγεία και κρατάμε ζωντανή την εθνική οικονομία με τη στήριξη των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Απαλλάσσονται οι ωφελούμενοι από σημαντικό ποσοστό της επιστρεπτέας προκαταβολή, ανοίγει ο 7ος κύκλος της νέας επιστρεπτέας προκαταβολής για διευρυμένο κύκλο ωφελούμενων, διευρύνεται το πρόγραμμα «Γέφυρα» για τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, παρατείνεται η διευκόλυνση ενοικίων, ασφαλιστικών εισφορών κ.α. για όσο κρατά η υγειονομική κρίση στη χώρα. Η Κυβέρνηση βρίσκεται ανάμεσα στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως τόσο για την αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Η «μετά-Covid» εποχή θα βρει τη χώρα μας ισχυρότερη, με αλληλεγγύη και εγγυήσεις για ανάπτυξη, όσο ποτέ!»

Μοιραστείτε το άρθρο

Περισσότερα Νέα